Dnes je 23. září 2025, svátek má Berta
Úvod Aktuality 10. konference Asociace hotelů a restaurací České republiky v Ostravě Vytvořit článek
10. konference Asociace hotelů a restaurací České republiky v Ostravě
Redakce GastroIN - 23. 11. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

23. 11. 2015 - Konference Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) proběhla ve dnech 19. - 20. 11. 2015 v Clarion Congress Hotelu v Ostravě. Účastníci řešili otázky týkající se rovných podmínek v podnikání a minimalizace šedé ekonomiky.

Pozvání přijalo mnoho zahraničních přednášejících, kteří se zaměřili hlavně na udržitelnost cestovního ruchu a jeho služeb.

Aktuální témata, sdílení zkušeností, setkání s kolegy a navázání nových kontaktů. To jsou hlavní důvody, proč je již desátým rokem konference AHR ČR tak populární mezi odborníky z řad hoteliérů a provozovatelů restaurací.  Přibližně dvě stovky osobností našeho hotelnictví se každý podzim pravidelně scházejí, aby určily hlavní směry, kterými se v následujícím období bude jejich profesní organizace ubírat. Místo setkání se každoročně mění. Součástí konference je bohatý doprovodný program včetně slavnostní galavečeře. Během slavnostního večera byly předány ceny Hoteliér roku, Restauratér roku, Mladý manažer roku, Škola roku, Odpovědný hotel roku a další. Více na: http://www.cenyahr.cz/predstaveni-kandidatu-2015/

02409-prednaska_pangrac_web_20151119_095723.jpg

Pozvání přijali světoví odborníci z oblasti marketingu, managementu, ale také gastronomie. Na konferenci zazněla prezentace na téma Výzvy hoteliérů v online světě (přednášející Marco Nussbaum, CEO Prizeotel), Myslete a jednejte strategicky (Martin Saitz, Managing Director Hundai Motor), Franco Luise, šéfkuchař hotelu Hilton Prague se podělil o zkušenosti, jak dosáhnout úspěchu v provozování restaurace.

Přicházejí nové generace a bude nutno přizpůsobit se potřebám těchto zákazníků, ale zároveň i stále důležitějších členů pracovních týmů. Rob Davidson, GM společnosti MICE Knowledge se zabýval generací „Y“, Michael Specking, GM hotelů Hilton Prague se zaměřil na vedení lidí a řízení provozů.

02409-predsali_konference_web_20151119_130221.jpg

Velmi významným tématem byly rovné podmínky v podnikání, kterým by měla přispět také připravovaná elektronická evidence tržeb. Té se věnoval jeden z workshopů za přítomnosti zástupců Ministerstva financí.

Valné hromady se zúčastnily ředitelka Odboru cestovního ruchu, Ministerstva pro místní rozvoj Jitka Mattyašovská a za Podvýbor cestovního ruchu Poslanecké sněmovny České republiky poslankyně Kristýna Zelienková.

Témata konference hledala východiska k mnoha otázkám z každodenní praxe provozovatelů pohostinských služeb, včetně vzdělávání a přípravy nových odborníků. Více ke konferenci na: http://konference2015.ahrcr.cz/



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Pivovar Tišnov slaví. Na největší degustační soutěži Evropy European Beer Star vyhrál se svým pivem Tišnovanka 11%, které se tak o...
Redakce GastroIN - 22. 09. 2025
Už šestý ročník Slováckého koštu slivovice pořádají Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice České republ...
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Reklama   •   Koupit reklamu