Dnes je 23. září 2025, svátek má Berta
Úvod Aktuality Zlato v soutěži „KLASA Znojemská pečeně“ si vyvařili mladí kuchaři z Přímky Vytvořit článek
Zlato v soutěži „KLASA Znojemská pečeně“ si vyvařili mladí kuchaři z Přímky
Redakce GastroIN - 17. 10. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

19. 10. 2015 - ZNOJMO - Mezinárodní festival televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii Znojemský hrozen přivítal návštěvníky letos již po sedmnácté. Tři dny doslova nabité chutí a vůní s mnoha doprovodnými akcemi.

Příprava oblíbené pochoutky z hovězího masa a sterilovaných okurek, mistr kuchař z francouzského Lyonu, veřejné projekce festivalových soutěžních pořadů v kině Svět, výstava dětských kreseb „Plný talíř malování“, soutěž o pivní speciály, propagace značky KLASA a regionálních potravin, slavnostní vyhodnocení festivalu s předáváním cen ve Znojemském divadle. Tak vypadal letošní ročník.

Jeho nedílnou součástí je i soutěž mladých kuchařů „KLASA Znojemská pečeně 2015“ a „KLASA Okurkový salát 2015“, probíhající pod záštitou Ing. Václava Stárka, prezidenta Asociace hotelů a restaurací ČR. Právě touto soutěží začínal ve čtvrtek patnáctého října festival Znojemský hrozen. Do soutěže se přihlásilo devět tříčlenných týmů mladých kuchařů a kuchařek do osmnácti let z celé republiky. Letos již potřetí poměřili své dovednosti u přípravy slavné znojemské pečeně. Navíc měli ještě další úkol, okurkový salát. Souběžně se soutěžícími připravoval stejné pokrmy také zahraniční host festivalu, přední francouzský kuchař Franck Sucillon. Profesní výkon, vizuální a chuťový dojem včetně prezentace předkládaných pokrmů hodnotila šestičlenná porota vedená zástupcem prezidia Asociace hotelů a restaurací ČR Milanem Nemravou.

Loňské první místo obhájili studenti oboru Kuchař- číšník z SOU a SOŠ Přímětická Znojmo. Martin Dobrovolný (KČ 3B), Roman Šálek (KČ 2A) a Kristýna Gábová (KČ 2A) vsadili na moderní úpravu této tradiční speciality. Variace znojemské pečeně a plněné roládky uzeným jazykem, okurkou a masovou směsí, s hovězím demi- glas, dýňovým nákypem a slaninovým chipsem porotu uchvátila. Pod skvělým vedením učitelky odborného výcviku Jarmily Dřevojanové si opět vyvařili zlato. Za okurkový salát získali pěkné třetí místo. Je vidět, že mladá generace kuchařů má tedy do budoucna určitě co nabídnout.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 27 minutami
Pivovar Tišnov slaví. Na největší degustační soutěži Evropy European Beer Star vyhrál se svým pivem Tišnovanka 11%, které se tak o...
Redakce GastroIN - 22. 09. 2025
Už šestý ročník Slováckého koštu slivovice pořádají Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice České republ...
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Reklama   •   Koupit reklamu