Dnes je 3. říjen 2025, svátek má Bohumil
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Zdeněk Pohlreich oceněn Cenou za celoživotní přínos české gastronomii Vytvořit článek
Zdeněk Pohlreich oceněn Cenou za celoživotní přínos české gastronomii
Redakce GastroIN - 04. 04. 2025    0 Líbil se vám tento článek?

Na slavnostním zahájení 3. ročníku MAKRO Czech Gastro Festu, konaném v pražském O2 universu, byl dnes šéfkuchař Zdeněk Pohlreich oceněn Cenou za celoživotní přínos české gastronomii. 

Toto prestižní ocenění mu předal prezident festivalu a generální ředitel makro ČR, Jiří Nehasil, jako uznání za jeho mnohaletou práci v oblasti vzdělávání a propagace kvality české kuchyně napříč regiony České republiky.

Zdeněk Pohlreich je jednou z nejvýraznějších osobností české gastronomické scény. 
Jeho kariéra zahrnuje působení v renomovaných restauracích, autorství úspěšných kuchařek 
a moderování populárních televizních pořadů, jako je "Ano, šéfe!". Jeho neúnavná snaha o zvyšování úrovně české gastronomie a vzdělávání nových generací kuchařů významně přispěla k rozvoji kulinářské kultury v České republice.

„Zdeněk Pohlreich svou vášní a odhodláním inspiroval nespočet profesionálů i nadšenců 
v oblasti gastronomie. Jeho přístup k vaření a důraz na kvalitu surovin nastavily nové standardy v české kuchyni. Jsme hrdí, že mu můžeme předat toto ocenění, a jsme pyšní, 
že je od prvního ročníku ambasadorem našeho festivalu," uvedl Jiří Nehasil při předávání ceny.

MAKRO Czech Gastro Fest je každoroční událost, která spojuje profesionály i milovníky gastronomie s cílem sdílet zkušenosti, trendy a inovace v oboru. Třetí ročník národního gastronomického festivalu MAKRO Czech Gastro Fest představí na ploše 13 000 m² ve čtyřech patrech O2 univerzum Praha třináct tematických sekcí, přes 100 vystavovatelů a více než 200 odborníků z oblasti gastronomie. Návštěvníci si vychutnají tisíce degustační porcí desítky kuchařských show, a mohou se zúčastnit odborných přednášek, diskusí, rozhovorů a interaktivních prezentací v sekci MAKRO FORUM. Letošní ročník přivítá mimořádnou sestavu šéfkuchařů: šest držitelů michelinských hvězd či vítězů prestižní soutěže Bocuse d´Or, špičky české gastronomie a čtyři profesionální soutěže. 



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 7 hodinami
Kuchařská soutěž BernardChef vstupuje do čtvrtého ročníku. Opět otevírá dveře všem, kdo milují kuchařinu a chtějí své řemeslo děla...
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
Po dvou letech čekání se milovníci slivovice znovu dočkají! Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice Česk...
Redakce GastroIN - 02. 10. 2025
Prestižní ocenění Regionální potravina Zlínského kraje převzali lokální vítězní výrobci od ministra zemědělství Marka Výborného, ř...
Reklama   •   Koupit reklamu