Dnes je 22. září 2025, svátek má Darina
Úvod Aktuality Zaměstnanci pivovaru Zubr česali chmel na speciální várku Granda Vytvořit článek
Zaměstnanci pivovaru Zubr česali chmel na speciální várku Granda
Redakce GastroIN - 28. 08. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

31. 8. 2015 - PŘEROV - Loňská premiéra česání chmele na Florykově chmelnici v Čekyni zahájila novou tradici pivovaru Zubr.

I letos se zde sešli zaměstnanci pivovaru v čele se sládkovou i ředitelem, aby společně načesali Žatecký poloraný červeňák, kterému se v tršické chmelařské oblasti skvěle daří. Ten bude použit na speciální várku jedenáctistupňového ležáku Zubr Grand.

„Tento tradiční jemný aromatický chmel, který do Granda dávkujeme hned čtyřikrát, dává pivu jedinečnou chuť i příjemné chmelové aroma. Výběr odrůdy chmele je pro pivo naprosto zásadní a zde na Tršicku se pěstuje jeden z nejlepších na světě,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

„Speciální edici Granda z první várky čerstvě načesaného chmele budou moci příznivci piva Zubr ochutnat již na konci října, kdy bude stočen do sudů a distribuován do vybraných restauračních zařízení,“ doplňuje Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Zubr Grand již příští měsíc oslaví své první narozeniny a za tu dobu se stal nejprodávanějším pivem přerovského pivovaru. Při přípravě receptury se Nataša Rousková nechala inspirovat prvorepublikovou recepturou a velký důraz je kladen na použité suroviny. Kromě tršického chmele jsou to další regionální suroviny - hanácké slady, které díky svým parametrům a půdním podmínkám patří k nejkvalitnějším sladům v České republice a voda z tovačovských jezer, jenž splňuje přísné parametry kojenecké vody.

„Rostoucí obliba Granda potvrzuje současný trend, kdy spotřebitelé dávají přednost jedenáctistupňovým pivům s výraznou chmelovou chutí, které jsou uvařeny podle tradičních postupů z kvalitních surovin,“ uzavírá Tomáš Pluháček.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Už šestý ročník Slováckého koštu slivovice pořádají Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice České republ...
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Reklama   •   Koupit reklamu