Dnes je 21. červenec 2025, svátek má Vítězslav
Úvod Aktuality V hlavní roli slivovice Vytvořit článek
V hlavní roli slivovice
Redakce GastroIN - 26. 12. 2022    0 Líbil se vám tento článek?

27. 12. 2022 - ZLÍN - Někdee soutěží studenti ve znalosti cizích jazyků, jinde tvoří dorty či zákusky. Střední škola gastronomie a obchodu Zlín uspořádala klání na- zvané Slivcup 2022, v němž hlavní roli hrála slivovice. Bylo vidět, že mladí barmani se v ní cítili jako ryby ve vodě.

První ročník barmanské soutěže Slivcup 2022 se konal 25. listopadu v prostorách školy ve Zlíně. Zúčastnili se jí žáci z jedenácti středních škol. Do bojů se zapojilo devatenáct statečných dívek i chlapců.

Významným partnerem soutěže byla firma Rudolf Jelínek. Proto nesla název Slivcup 2022. Úkolem rodících se barmanských hvězd bylo připravit míchaný nápoj v kategorii Fancy Cocktail s použitím povinné ingredience Slivovice Jelínek 45% v libovolném množství.

V odborné porotě zasedli mistři svého oboru. Mezi porotci se objevil Michal Floriš, skvělý barman, mixolog a inovátor, který své zkušenosti získal během působení po celé střední Evropě v síti TGI Fridays.

Celou soutěž zpestřila skvělá barmanská show od významných barmanů. Své umění představili Jakub Orel, Lukáš Jílek a současný držitel ocenění Best show on the World Karel Kleineidam. Do show se zapojil také student pořadatelské školy Michal Novotný, pro kterého to byla premiéra vystupovat po boku světoznámých jmen.

A jak to nakonec dopadlo? Celou soutěž vyhrála Ema Wostrá ze Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek. Druhé místo obsadila Daniela Kulíková ze Střední odborné školy obchodu a služeb Martin a bronz brala Natálie Jašková ze Střední odborné školy Josefa Sousedíka Vsetín.

Ema Wostrá získala absolutně nejvyšší bodové ohodnocení s poměrně velkým odstupem od zbývajícího startovního pole. Porotu velmi zaujal i celkový servis nápoje, který tvořil dřevěný podstavec vyplněný živým mechem.


Text a foto: PR



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 18. 07. 2025
Do prestižního mezinárodního žebříčku Top 500 Bars se opět skvěle zařadil pražský Black Angel’s Bar. Pro rok 2024/2025 se umístil...
Redakce GastroIN - 17. 07. 2025
Lidé by si měli v létě dávat pozor, jak skladují balenou vodu. V horkých dnech dochází k její rychlé kontaminaci. Pokud se voda...
Redakce GastroIN - 16. 07. 2025
Léto a horké počasí nepřeje těžkým jídlům. Naopak jsou v kurzu saláty. Čerstvé suroviny v kombinaci s kvalitními bílkovinami jsou...