Dnes je 15. září 2025, svátek má Jolana
Úvod Aktuality Unilever Food Solutions představuje novou řadu profesionálních produktů Knorr Essence Vytvořit článek
Unilever Food Solutions představuje novou řadu profesionálních produktů Knorr Essence
Redakce GastroIN - 11. 10. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

11. 10. 2013 - PRAHA - Společnost Unilever, divize Food Solutions, uvádí na český trh novou řadu produktů Knorr Essence vyvinutou pro profesionální kuchaře. Nová produktová řada zahrnuje tři nové Essence – Knorr Essence kuřecí bujón, Knorr Essence hovězí bujón a Knorr Essence zeleninový bujón. Knorr Essence jsou tradičně používanou ingrediencí v kuchyni v nové moderní formě vyvinuté pro profesionály. Produkty přidávají pokrmům plnou masovou nebo zeleninovou chuť. RECEPTY UVNITŘ!

Knorr Essence jsou určeny k doladění chuti pokrmu, který byl vytvořen kuchařem (kuchař na jídle zanechal svůj originální podpis), aniž by došlo ke znehodnocení pokrmu např. přesolením v případě jiného způsobu dochucení. Stanou se tak základním stavebním kamenem všech skvělých polévek, omáček, šťáv, marinád a dalších jídel. Hlavními přednostmi nově uváděné řady Knorr Essence je autentická chuť masa nebo zeleniny, tekutý formát pro jednoduché splynutí s pokrmem a všestranné a velmi univerzální použití (v kroku 3) pro mnoho typů aplikací v teplé i studené kuchyni.

Produkty řady Knorr Essence jsou bez přidaného glutamátu, konzervantů a bez přidaných umělých barviv. Balení: 1L plastová láhev, průhledná, flip-top uzávěr.

Knorr Essence kuřecí bujón

– skvělá kuřecí chuť a všestranné použití např. na kuřecí směs – soté, pečené kuře se šťávou / kuře na paprice, rizoto s kuřecím masem, kuřecí majonézu do sendviče a mnoho dalších jídel.

Knorr Essence hovězí bujón

silná hovězí chuť a všestranné použití např. na dušené/brasírované hovězí maso, polévky – cibulačku, minutkové šťávy, marinování (vepřový i hovězí steak) před i po a mnoho dalších jídel.

Knorr Essence zeleninový bujón

– skvělá chuť kořenové zeleniny a všestranné použití např. na přílohovou zeleninu – sezónní zeleninu, zeleninové krémové polévky – dýňové/ bramboračky, zeleninové pyré – kořenovou zeleninu, celer/brambory/pastiňák, zeleninový karbanátek (kapustové karbanátky) a mnoho dalších jídel.

Nová řada produktů Knorr Essence je součástí pokračující inovace kompletní produktové řady Knorr, která vychází z rozsáhlého průzkumu trhu a reaguje na zjištěné potřeby jak profesionálních kuchařů, tak jejich zákazníků a spotřebitelů. Ti požadují jednak lepší a vyváženou chuť, recepty odpovídající zásadám pestré vyvážené stravy (nutričně vyvážené recepty), kvalitnější přírodní ingredience, nahrazení umělých přísad přírodními, snížení obsahu soli a glutamátu výměnou za bylinky a koření a zároveň udržení efektivity a ziskovosti kuchyňského provozu.

Názorné video o všestranném použití Knorr Essence v profesionální kuchyni můžete shlédnout zde.

RECEPTY, které z nových Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions:

Dýňová polévka (10 porcí)

Suroviny:

  • 600 ml Zeleninový vývar (z Knorr Essence zeleninový bujón)
  • 1100 g Dýně Hokkaido/máslová
  • 300 g Mrkev
  • 250 ml Rama Cremefine Profi Na šlehání
  • 50 g Cibule
  • 30 ml Rama Culinesse Profi
  • Sůl a pepř
  • Muškátový květ/oříšek

Postup: V hrnci se silným dnem rozehřejte Ramu Culinesse Profi a zpěňte na ní cibulku. Vsypte pokrájenou oloupanou dýni a mrkev, asi 5 minut opékejte a zalijte základním vývarem připraveným z Knorr Essence. Uveďte do varu a vařte asi 15 minut, až zelenina změkne. Vmíchejte rostlinný krém, osolte, opepřete, přidejte trochu muškátu a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem.

Tip: Polévku můžeme doplnit o pár kapek dýňového oleje a posypat opraženými dýňovými semínky.

Krůtí soté s paprikou (10 porcí)

Suroviny:

  • 1000 g Krůtí maso
  • 200 g Červená cibule
  • 300 g Barevné papriky
  • 100 g Pórek
  • 250 g Žampióny
  • 120 g Olej
  • 30 ml Knorr Essence kuřecí bujón
  • Sůl
  • Pepř

Postup: Krůtí maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme v lednici odležet. Mezitím si očistíme zeleninu, omyjeme a nakrájíme na delší nudle, cibuli na měsíčky, žampiony na čtvrtky. Na rozpáléném oleji opečeme maso do zlatova ze všech stran. Opečené maso vyjmeme, na výpeku z masa a oleje orestujeme cibuli, papriky, žampiony a pórek. Do pánve k zelenině přidáme zpět maso, přidáme kuřecí Essenci, trochu vody dle požadované konzistence šťávy a krátce podusíme společně do měkka.

Tip: Vhodnou přílohu k soté je paraboild rýže.

Hovězí Stroganov (10 porcí)

Suroviny:

  • 900 g Hovězí maso (např. roštěná)
  • 15 g Knorr Delikat Koření na maso
  • 40 ml Olej
  • 800 g Žampiony
  • 150 g Cibule
  • 15 g Knorr Primerba houby
  • 100 g Knorr Rajčatový protlak
  • 40 ml Rama Culinesse Profi
  • 150 ml Rama Cremefine Profi na vaření
  • 50 g Hellmann’s Hořčice
  • 1 svazek Petrželová nať
  • Sůl, pepř
  • Knorr Světlá jíška
  • 900 ml Voda
  • 60 ml Knorr Essence hovězí bujón

Postup: Přivedeme k varu vodu, přidáme Knorr Essenci hovězí bujón a necháme odstát. Nakrájíme na plátky hovězí maso a marinujeme v Knorr Delikat Koření na maso. Nakrájíme cibuli na kostičky, žampiony na čtvrtky a orestujeme s Rama Culinesse. Přidáme rajčatový protlak, hořčici, Primerbu a opékáme dohromady. Přidáme Knorr Essenci hovězí bujón a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, přidáme rostlinný krém Rama 15%, krátce podusíme a finálně dochutíme. Opečeme hovězí nudličky na tuku Rama Culinesse a vmícháme do směsi. Stroganov posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s typickou přílohou – bramborovými hranolkami, případně posypané orestovanými nudličkami kyselých okurek.

Sendvič s kuřecím masem (10 porcí)

Suroviny:

  • 10 ks 90-100 g Ciabatta
  • 150 g Hellmann’s majonéza Delicate
  • 15 ml Knorr Essence kuřecí bujón
  • 400 g Slanina anglická
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Sýr Gouda
  • 1 ks Avokádo
  • 150 g Červená cibule
  • 50 g Salát (Lollo Bionda)
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • Sůl
  • 50 ml Olivový olej

Postup:

Kuřecí prsa očistíme, osolíme, potřeme olivovým olejem a na grilu nebo na grilovací pánvi ogrilujme z obou stran, dáme dopéct do konvektomatu nebo pod salamandr. Do majonézy zamícháme Knorr Essenci a dáme do lednice. Slaninu vložíme pod gril vypéct do křupava. Na opečená kuřecí prsa položíme plátky slaniny a sýra a necháme zapéct. Ciabattu prokrojíme, na sucho otoustujeme a obě strany ciabatty natřeme ochucenou majonézou. Na spodní díl vložíme listy salátu, plátky rajčat a na kolečka nakrájenou červenou cibuli. Pak položíme zapečené kuřecí prso se slaninou a sýrem. Vrch poklademe plátky avokáda a přiklopíme.

Tip na přílohu: domací hranolky nebo čerstvý zeleninový salát.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu