30. 4. 2014 - Na jarní měsíc květen připadá den, na který se těší zejména maminky. Udělejte 11. května maminkám radost, tak jako dělají radost ony nám. Vhodným poděkováním může být neodolatelný chuťový zážitek v podobě krémového dortu ze sýru Philadelphia.
Těm menším, kteří by celou přípravu pokrmu ještě nezvládli, jistě pomohou tatínkové nebo babičky. Sýr Philadlephia, který je oblíben pro svoji lahodnou krémovou chuť a je vyroben z pečlivě vybraných kvalitních surovin, přináší řadu chutných a jednoduchých receptů pro studenou i teplou kuchyni. Právě pro takovou příležitost, jako je oslava Dne matek, nabízí sýr Philadelphia několik neodolatelných zákusků či dortů. Vyberte si z takových receptů, jejichž příprava je vhodná i pro nepříliš zkušené ruce a děti jej mohou dozdobit podle své fantazie. Vyzkoušejte jeden z našich tipů a uvidíte, že maminky na tento z lásky upečený dezert nikdy nezapomenou.
Puntíkovaný dort s Philadelphií
(Čas na přípravu 35 minut, 3 hodiny na chlazení)
Co budete potřebovat:
- 150 g celozrnných sušenek
- 125 g másla3 balení Philadelphie Original (á 125g) a 75g navíc na zdobení
- 300 g jogurtu
- 150 g jahodového džemu
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávyšpetka soli
- 300 g jahod (mohou být i mražené)
- 1 balení mleté želatiny
- 75 g cukru
Sušenky vložte do mikrotenového sáčku, uzavřete a pomocí válečku důkladně rozdrobte. Smíchejte s rozpuštěným máslem a naneste do dortové formy vyložené pečicím papírem. Philadelphii, jogurt, džem, citrónovou šťávu a sůl vyšlehejte elektrickým šlehačem a jahody rozmixujte. Želatinu nechte nabobtnat přibližně v šesti lžících studené vody, smíchejte s jahodami a ohřívejte, dokud se želatina nerozpustí. Poté vmíchejte do krému a navrstvěte na sušenkovou hmotu. Nechte 3 hodiny v chladu odležet. Pomocí zdobícího sáčku ozdobte puntíky z Philadelphie s cukrem.
Jahodová romance s Philadelphií
(Čas na přípravu 30 minut, 3 hodiny na chlazení)
Co budete potřebovat:
- 150 g piškotů
- 125 g másla
- 3 balení Philadelphie Original (á 125 g)
- 300 g jahod
- 2 balíčky vanilkového cukru
- špetka soli
- 1 balení mleté želatiny
- 75 g cukru
- 300 g jahod
Piškoty vložte do mikrotenového sáčku, uzavřete a pomocí válečku důkladně rozdrobte. Smíchejte s rozpuštěným máslem a naneste do dortové formy vyložené pečicím papírem. Philadelphii, jogurt, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a sůl vyšlehejte elektrickým šlehačem na krém. Želatinu nechte 10 minut nabobtnat ve 150 ml studené vody a postupně přidávejte cukr a ohřívejte až se želatina rozpustí. Vmíchejte do krému. 1/3 krému naneste na piškoty, položte na ni asi polovinou pokrájených jahod a pokryjte zbývajícím krémem. Chlaďte alespoň 3 hodiny a dozdobte srdcem ze zbývajících jahod.
Jablečný dezert z listového těsta
(Čas na přípravu 15 minut, pečení 25 minut)
Co budete potřebovat:
- 175 g Philadelphie Original
- 2 lžíce javorového sirupu
- ½ lžičky skořice
- 1 žloutek
- 1 balení čerstvého listového těsta (270 g)
- 4 jablka pokrájené na plátky
- 2 lžíce cukru
Troubu vyhřejte na 200°C. Philadelphii s poloviční dávkou skořice a javorovým sirupem smíchejte. Část (přibližně 1/3) krému odložte a do zbytku přimíchejte žloutek. Těsto rozválejte na plechu, okraje mírně zvedněte a dekorativně promačkejte. Naneste část krému se žloutkem. Položte na něj jablka a posypte cukrem se skořicí. Pečte ve spodní části trouby přibližně 20 - 25 minut a podávejte se zbývající částí krému bez žloutku.