Dnes je 13. červen 2025, svátek má Antonín
Úvod Aktuality Teplé počasí zvyšuje odbyt piva. V Holbě denně vyexpedují až 2000 hl piva Vytvořit článek
Teplé počasí zvyšuje odbyt piva. V Holbě denně vyexpedují až 2000 hl piva
Redakce GastroIN - 04. 08. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

5. 8. 2015 - Hanušovice - Do nárůstu poptávky se promítá teplé počasí a sílící prázdninová turistika. Pivo Holba je symbolem Jeseníků, kam ročně míří stovky turistů. Lákají je krajové speciality a Ryzí pivo z hor.

V červnu a červenci odbyt piva Holba dosahoval 40 tisíc hl měsíčně a podobný objem lze očekávat také v srpnu. Od začátku roku Holba prodala 190 tisíc hl piva, z toho více než polovinu v sudech a 50 tisíc hl v lahvích. Meziroční navýšení odbytu lahvového piva o 4 tisíce hl potvrzuje posílení značky v retailu. Nejvyšší odbyt má tradičně Šerák ve všech obalech a variantách- světlé výčepní, polotmavý, speciál 13,51 a kvasničák, který je typickým zahrádkovým pivem. Zájem o Šerák navíc podpořila zážitková turistika „Mazáci Šeráci jedou do pivního ráje“. Do pivovaru Holba v rámci ní zavítalo na 500 příznivců poctivého piva, aby se sami přesvědčili jak a z čeho se tady pivo vaří. Šerák je kromě jedinečné chuti proslulý vysokou pitelností, a proto dokáže plnit hospody. Takové pivo se krásně pije, láká k dalšímu doušku a tím i delšímu posezení.

Oblíbeným letním pitím jsou také oba radlery značky Holba Horské byliny a Holba Brusinka s mátou. Výborně zaženou žízeň a jsou vyhledávanou náhražkou slazených nápojů. Holba Horské byliny se letos stala vítězem Volby spotřebitelů. Léto zvyšuje poptávku také po Holbě v plechovkách. Pivovar do nich stáčí především Holbu Šerák a Holbu Classic a jejich prodeje se pohybují okolo šesti tisíců hl ročně.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 11. 06. 2025
Největší festival pálivého jídla ve střední Evropě, který každoročně přitahuje tisíce návštěvníků do Brna, se blíží. V roce 2025 s...
Redakce GastroIN - 10. 06. 2025
Jak ideálně strávit léto? Konají se u nás nějaké akce, kde se dá dobře najíst a napít? Nebo kde bude dobrá muzika? To a ještě více...
Redakce GastroIN - 09. 06. 2025
Fascinující svět rostlin, které loví, ale i Masožravý food festival, který se uskuteční o víkendu 21. a 22. června. Obojí připravu...