Dnes je 11. květen 2025, svátek má Svatava
T-bone steak
Redakce GastroIN - 29. 05. 2018    0 Líbil se vám tento článek?

30. 5. 2018 - Zjistěte o něm více!

T-bone steak získal svůj název podle hřbetní kosti ve tvaru písmene T, která protíná dva svaly – pravou svíčkovou a nízký roštěnec. Jedná se tedy v podstatě o dva steaky vysoké kvality v jednom. Měl by vážit nejméně 400 gramů a chuť steaku dobře vynikne grilováním.

Jeho variantou je steak porterhouse, který má stejný tvar, ale větší část masa je ze svíčkové, protože se krájí z místa blíže oháňce.

 

 

Jak připravit T-bone steak?

Obecně pro všechny steaky platí, že méně je více. T-bone steak dochuťte pepřem, solí a olivovým olejem – vše pečlivě vmasírujte do masa. Pokud si rádi s masem pochutnáte i na jiných chutích, připravte si chutney, omáčku nebo vyzkoušejte balsamico.

 

04221-steak-1138563_960_720.jpg

 

 

Máte kvalitní náčiní na steak?

Pro přípravu steaků budete určitě potřebovat kvalitní a ostrý nůž, pánev z poctivého materiálu, dřevěné prkénko nebo kleště na otáčení steaků. Hodí se také designový bezkouřový gril na dřevěné uhlí značky LotusGrill, který je ideální pro grilování na balkoně i na pikniku.

 

 

 

 

Zdroj: milujusteak.cz

Ilustrační foto: Pixabay



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 09. 05. 2025
Elimon FRESH festival přiveze do Plzně to nejlepší z české gastronomie i hudební scény. Návštěvníky čeká víkend plný chutí, skvělý...
Redakce GastroIN - 08. 05. 2025
Slavnost chřestu a vína se bude konat už 17. až 18. května v Ivančicích. Návštěvníci se mohou těšit nejen na pořádnou porci špičko...
Redakce GastroIN - 07. 05. 2025
Patnáctý ročník Svátku růžových vín a… „bublinek“, který se konal tradičně 1. května 2025 ve Ville Richter a přilehlé Svatováclavs...