Dnes je 18. červenec 2025, svátek má Drahomíra
Úvod Aktuality Skvělý úspěch našich vinařů v Jihoafrické republice Vytvořit článek
Skvělý úspěch našich vinařů v Jihoafrické republice
Redakce GastroIN - 09. 10. 2018    0 Líbil se vám tento článek?

15. 10. 2018 - Téměř neuvěřitelným medailovým ziskem českých a moravských vín vyvrcholil 22. ročník mezinárodní soutěže na africkém kontinentu – Michelangelo Wine Awards v Jihoafrické republice poblíž Kapského města.

V konkurenci více než 2 000 vín z celého světa porotci ocenili moravské a české vinaře 2 velkými zlatými, 15 zlatými a 4 stříbrnými medailemi.

Velké zlaté medaile získalo Vinařství U Kapličky za Sylvánské zelené 2017 a Znovín Znojmo za Pálavu 2015. Tři zlaté medaile si pak shodně odvezla vinařství Davinus a Víno Marcinčák Mikulov.

„Pozoruhodný je také úspěch českého vinařství Johann W z Třebívlic, které za svůj Pinot Blanc 2015 a Johann W Cuvée 2014 obdrželo zlaté medaile a za Tramín 2016 stříbrnou medaili. Jedná se tak o jeden z historicky největších mezinárodních úspěchů vín z České vinařské oblasti,“ komentoval výsledky soutěže JUDr. Luboš Bárta MBA., který se soutěže účastnil a účast moravských, českých i slovenských vín.

Jako velmi pěkný příspěvek ke stoletému výročí republiky tak působilo i ocenění našich východních sousedů. Ryzlink rýnský 2017 Miroslava Petrecha z Chateau Belá na jižním Slovensku si totiž odvezl titul nejlepšího zahraničního vína v soutěži.

Účast českých i slovenských vín na letošním ročníku soutěže zaštiťovala opět redakce časopisu SOMMELIER. Vína hodnotili odborníci ze 17 zemí z pěti kontinentů. Michelangelo Wine Awards byla založena v roce 1997 jako jediná mezinárodní vinařská soutěž v jižní Africe. Soutěž každoročně obdrží okolo 2 000 vzorků vín, které jsou hodnoceny 100 bodovým systémem OIV.

Zdroj: Jiří Bažant, Omnimedia, s. r. o.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 7 hodinami
Do prestižního mezinárodního žebříčku Top 500 Bars se opět skvěle zařadil pražský Black Angel’s Bar. Pro rok 2024/2025 se umístil...
Redakce GastroIN - před 19 hodinami
Lidé by si měli v létě dávat pozor, jak skladují balenou vodu. V horkých dnech dochází k její rychlé kontaminaci. Pokud se voda...
Redakce GastroIN - 16. 07. 2025
Léto a horké počasí nepřeje těžkým jídlům. Naopak jsou v kurzu saláty. Čerstvé suroviny v kombinaci s kvalitními bílkovinami jsou...