Dnes je 16. červenec 2025, svátek má Luboš
Úvod Aktuality Rostoucí poptávka po pivu Holba navýšila celoroční prodeje a posílila mimořádně úspěšný říjen Vytvořit článek
Rostoucí poptávka po pivu Holba navýšila celoroční prodeje a posílila mimořádně úspěšný říjen
Redakce GastroIN - 23. 11. 2018    0 Líbil se vám tento článek?

27. 11. 2018 - Pivovar má za sebou mimořádně úspěšný říjen a pozitivní bilanci potvrzují také celoroční prodeje piva Holba v sudech ilahvích.

Od počátku roku dosáhl odbyt piva 278433 hl, tj. nárůst 3 procenta meziročně. Jen v říjnu pivovar prodal 26 tisíc hl piva, tedy o téměř o 1000 hl více než loni.

Obchodně nejúspěšnější je oblíbená jedenáctka Šerák. V říjnu prodaných 18 tisích l zvýšilo odbyt na 108 procent v meziročním srovnání. Úspěšný Šerák kopírovala Holba Horská 10 i Holba Premium. Odbyt Holby během října posílil nezávisle na obalech v průměru o 8 procent. Holbě se daří „plnit“ hospody a to je velmi důležité. Jen v říjnu dosáhl prodej sudové Holby téměř 13 tisíc hl a dostal se na 107 procent v meziročním srovnání a 102 procent v období od ledna do října tohoto roku. „Pivo je společenský nápoj a zajít si s kamarády na jedno vždy patřilo k naší přirozenosti. Není to o tom pít jedno za druhým, ale o vzájemném kontaktu i pivní kultuře. Jsme rádi, že to naši příznivci vidí stejně, což potvrzují i naše prodeje,“ říká Martin Kašpar, obchodní ředitel pivovaru Holba.

Rostoucí poptávce se těší také nový ležák Keprník s horským chmelem. Horský chmel hanušovičt ípivovarníci použili vůbec poprvé a unikátní je i to, že si ho češou ručně sami. Poslední várku konzumenti vypili vzáří a hned poté měli možnost připíjet Keprníkem z 1. letošního chmele. 300 hl vypitých během října opět potvrdilo jeho jedinečnost a velkou oblíbenost.

V listopadu rozšíři lnabídku značky Holba Vánoční Speciál 13 v limitované edici jako součást sládkovy kolekce. Je kdispozici čepovaný i v lahvích ve slavnostním multipacku s dárkem.

Holba je ceněná díky své osobité charakteristice a jedinečným vlastnostem. Jen málo pivovarů dnes může vařit pivo z horské vody z podzemních pramenů a tak mu dát to nejlepší z přírody. Holba je doma v Jeseníkách a prameny má přímo v areálu pivovaru. Je přirozeně tak čistá, že ji není potřeba nijak upravovat a to se promítá do celkové charakteristiky piva z hor. Na surovinách si pivovarníci zakládají stejně jako na tradiční receptuře. Proto do Holby putuje chmel prvotřídní kvality z tršické oblasti a slad z nejstarší sladovny v Zábřehu na Moravě.

 

Zdroj: Hana Matulová, iPublicity



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 15. 07. 2025
V dosud nejrozsáhlejším testování, které provedl Český svaz pivovarů a sladoven, lidé nadýchali nulu i po vypití pěti nealkoholick...
Redakce GastroIN - 14. 07. 2025
CZ&SK Hello Jazz Weekend se už po 26. uskuteční od 17. do 19. července v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Veselí nad Moravou. Fa...
Redakce GastroIN - 11. 07. 2025
Grilování patří k nejoblíbenějším letním aktivitám a není divu. Spojuje v sobě příjemné s užitečným – pobyt venku na čerstvém vzdu...