Dnes je 22. září 2025, svátek má Darina
Úvod Aktuality Polévka z červeného zelí s brusinkami Vytvořit článek
Polévka z červeného zelí s brusinkami
Redakce GastroIN - 20. 06. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

22. 6. 2015 - Farmářské trhy v tuto dobu hýří barvami. Dnes sáhneme po trochu netradiční fialové a spolu s Kuchařkou první republiky uvaříme výbornou polévku z červeného zelí.

Polévka z červeného zelí s brusinkami

• 200 g brusinek

• 1 hlávka červeného zel

• 2 vejce

• 200 ml zakysané smetany

• cukr, pepř, ocet, sůl na dochucení

 

Čerstvé brusinky povaříme ve vodě, až popraskají. Sušené předem namočíme a pak povaříme doměkka. Propasírujeme je přes síto. Zelí nakrájíme nadrobno, dáme vařit, přidáme k němu brusinky i se šťávou a uvaříme doměkka. Mimo oheň vmícháme rozšlehaná vejce a smetanu a poté polévku dochutíme – má mít jemně sladkokyselou chuť.

 

P.S. Tohle je převelice zajímavá variace na boršč, která pro nás byla příjemným objevem i z hlediska chuti (je podle receptu z knihy Františka Janalíka a Jiřího Marholda Tajemství židovské kuchyně). Díky použitým surovinám jde navíc o pokrm zdravý, lehký a moderní!





TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu