Dnes je 21. září 2025, svátek má Matouš
Úvod Aktuality Poctivá uzená polévka s praženou krupicí Vytvořit článek
Poctivá uzená polévka s praženou krupicí
Redakce GastroIN - 08. 06. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

10. 6. 2015 - V letním počasí se nám přes do jídla moc nechce a tak na oběd často volíme pouze polévku. Vynikající variantu nám nabízí uzená polévka s praženou krupicí z Kuchařky první republiky. Je rychlá a výborná!

Uzená polévka s praženou krupicí

na 5 porcí

• 400 g uzeného masa

• 80 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)

• 20 g másla

• 40 g krupice

• sůl

• hladkolistá petrželka

 

jíška

• 15 g másla

• 15 g mouky

1. Maso dobře opláchneme, vložíme do vroucí vody a vaříme ho doměkka. Poté ho vyjmeme, vývar přecedíme, je-li třeba, osolíme, přidáme do něj na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, máslovou jíšku a na másle opraženou krupici. Budeme potřebovat asi 1 a půl litru vývaru. Část masa rozdělíme na vlákna, zbytek použijeme jinak.

2. Vaříme jen tak dlouho, až zelenina změkne, tedy asi 15 až 20 minut. Do talířů rozdělíme vlákna masa, zalijeme polévkou a ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.





TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu