Dnes je 27. červen 2025, svátek má Ladislav
Úvod Aktuality Pavel Šemík se po sedmi letech vrací do Prazdroje na pozici technického ředitele Vytvořit článek
Pavel Šemík se po sedmi letech vrací do Prazdroje na pozici technického ředitele
Redakce GastroIN - 30. 05. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

04. 06. 2019 - Novým technickým ředitelem Plzeňského Prazdroje se stal Pavel Šemík. Po sedmiletém působení ve vrcholných manažerských pozicích v nizozemském pivovaru Grolsch se vrací zpět do Prazdroje, kde pracoval od roku 1997.

Pavel Šemík zamířil do Prazdroje ihned po studiu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Po absolvování tréninkového programu pracoval nejprve jako technolog a po necelých čtyřech letech se stal v Plzni hlavním sládkem. Poté se přesunul na post ředitele pivovaru ve Velkých Popovicích a od roku 2007 byl manažerem plzeňského pivovaru. V roce 2012 v rámci skupiny SABMiller odešel do Nizozemí, kde nejprve působil jako technický ředitel pivovaru Grolsch, později měl odpovědnost za řízení vztahů s dodavateli a odběrateli pivovaru. „Zkušenosti z Nizozemí mi daly hodně. Blízkost Belgie proslulé svými speciály tam hraje velkou roli a měl jsem možnost poznat mnoho jiných technologických způsobů výroby piva i spoustu skvělých pivních speciálů,“ říká Pavel Šemík.

„Na Grolsch budu vzpomínat vždy v dobrém, ale Prazdroj je moje srdeční záležitost. Vracím se do prostředí, kde se opět potkám s mnoha zkušenými odborníky, kteří zde byli, už když jsem odcházel. Ti všichni mají Prazdroj v srdci a jsou zárukou, že rozvoj pivovaru bude pokračovat správným směrem. Přibývají k nim navíc nové talentované tváře, což je moc důležité pro naši další budoucnost,“ dodává Pavel Šemík, otec tří děti, který rád sportuje, cestuje a objevuje nové pivní styly. Pozice technického ředitele, na kterou v květnu nastoupil, byla neobsazená od konce loňského roku, kdy z Prazdroje odešel Diarmaid De Búrca.

 

Zdroj: Jitka Němečková, Plzeňský Prazdroj



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 26. 06. 2025
Vana na chlazení pivních sklenic, která se díky nově instalované elektronice umí sama napustit či vypustit, kontroluje teplotu a p...
Redakce GastroIN - 25. 06. 2025
Zájem o česká a moravská vína projevilo téměř 200 japonských odborníků z řad someliérů, obchodníků, novinářů i dovozců. Stalo se t...
Redakce GastroIN - 24. 06. 2025
Je v Německu levněji než u nás? Na sklonku května proběhla českými médii zpráva o velkém zlevňování v německých řetězcích. Vše zač...