Dnes je 10. listopad 2025, svátek má Evžen
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Přijďte za novými trendy ze světa gastronomie Vytvořit článek
Přijďte za novými trendy ze světa gastronomie
Redakce GastroIN - 21. 02. 2014    0 Líbil se vám tento článek?

20. 2. 2014 - PRAHA - Gastronomického veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2014 již započal a rozjel se na plné obrátky. Jeho osmý ročník probíhá na Výstavišti v pražských Holešovicích od 20. až do 23. února 2014 tradičně souběžně s 23. ročníkem veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD a oblíbeným veletrhem GOLF SHOW.

Záštitu nad veletrhem TOP GASTRO & HOTEL převzaly Asociace hotelů a restaurací ČR, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Agrární komora. Doprovodné programy připravuje pořádající Incheba Praha ve spolupráci s odbornými partnery T&M Creative a Českou barmanskou asociací.

Gastronomický veletrh TOP GASTRO & HOTEL je v České republice jednou z nejvýznamnějších akcí ve svém oboru. V roce 2013 se veletrhu zúčastnilo celkem 166 vystavovatelů z 9 států, počet návštěvníků překročil hranici 33 tisíc. Ani v letošním roce nebudou chybět firmy prezentující vybavení hotelů, restaurací, restauračních provozů, ale i společnosti nabízející jednotlivé potravinářské produkty a výrobky jako např. alko, nealko nápoje nebo kulinářské speciality. Ve spolupráci s Agrární komorou ČR bude součástí letošního ročníku veletrhu také prezentace projektu Regionální potravina. Cílem této akce je větší prosazení kvalitních domácích potravin do restaurací a tím také zvýšení nabídky tradiční české kuchyně na jídelních lístcích.

Asociace hotelů a restaurací ČR, ve spolupráci s agenturou CzechTourism, představí společný projekt Ochutnejte Českou republiku - Czech Specials. Tento projekt je inspirací pro milovníky dobrého jídla a představí jedinečnou českou gastronomii a kulinářské speciality České republiky.

Těšit se můžete na interaktivní zóny, které jsou stále oblíbenější. Svoji premiéru zde bude mít atraktivní soutěž Czech teatenders Matcha Cup 2014, tedy soutěž profesionálních barmanů a teatenderů, jejichž úkolem je použít v koktejlu specifického, světoznámého, původem japonského čaje „matcha“. Další zajímavou akcí bude soutěž Rieber&Son Chef Club - Gastro Tour Cup 2014 společnosti T&M Cretative o nejzajímavější recepturu v rámci festivalu GASTRO TOUR 2014. Ve spolupráci s Českou barmanskou asociací se těšte také na Amundsen Vodka Bartenders Junior Cup 2014, Mistr kávy 2014 a Bacardi Flair Cup 2014.

Doporučujeme též navštívit rozsáhlou expozici japonské vládní agentury na podporu obchodu a investic JETRO. Japonští mistři předvedou japonskou gastronomii přímo na svém stánku!



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 2 hodinami
Praha se ve dnech 20.–22. listopadu stane centrem nejen cukrářské a gastronomické scény, ale také špičkové výběrové kávy. Specialt...
Redakce GastroIN - 08. 11. 2025
Celý svět si v sobotu 8. listopadu 2025 připomíná mezinárodní Den Vína zodpovědně (Wine in Moderation Day). K této celosvětové ini...
Redakce GastroIN - 07. 11. 2025
Zlínské náměstí Míru se v sobotu 15. listopadu 2025 promění v místo plné vůní, chutí a sváteční atmosféry. Tradiční Svatomartinské...
Reklama   •   Koupit reklamu