Dnes je 15. červenec 2025, svátek má Jindřich
Úvod Aktuality Přidejte si do kalendáře nový termín potravinářských veletrhů Vytvořit článek
Přidejte si do kalendáře nový termín potravinářských veletrhů
Redakce GastroIN - 06. 12. 2018    0 Líbil se vám tento článek?

07. 12. 2018 - Přípravy dalšího ročníku Mezinárodních potravinářských veletrhů jsou zahájeny. Již nyní je přichystána řada změn koncepčního charakteru, které reagují na požadavky vystavovatelů i návštěvníků.

V průběhu let se komplex potravinářských veletrhů vyvíjel, profiloval a přizpůsoboval oborovým trendům. Současná podoba veletrhů tak umožňuje udávat nové směry v potravinářských oborech a zároveň vytvářet platformu pro odborné diskuze o aktuálních tématech.

Na prezentaci potravin a nápojů se zaměřuje veletrh SALIMA, potravinářským technologiím se věnuje SALIMA Technology. Mlynářství, pekařství a cukrářství je reprezentováno veletrhem MBK a zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování veletrhem INTECO. Komplex veletrhů je doplněn vinařským veletrhem VINEX. Souběžně s potravinářskými veletrhy se koná i Mezinárodní veletrh obalů a tisku EmbaxPrint.

Nový termín od 20. do 23. 4. 2020

Největší změnou pro rok 2020 je nový termín konání veletrhů, které se z únorového data přesunuly do dubnového. Mezinárodní potravinářské veletrhy se tak uskuteční od 20. do 23. dubna 2020. S termínem vyjádřili spokojenost vystavovatelé, svazy i odborní partneři. Termín je výhodný i z hlediska menšího počtu konání konkurenčních akcí.

Nové prostorové uspořádání

S novým termínem přichází i nové uspořádaní veletrhů v rámci pavilonů. Potravinářské veletrhy se přesunou do centrálních moderních pavilonů. Veletrh SALIMA zaměřený na prezentaci potravin a nápojů se společně s veletrhem VINEX uskuteční v pavilonech G1 a G2.

Specializované a technologicky zaměřené veletrhy, tedy SALIMA Technology, MBK a INTECO, obsadí tradiční pavilon V a nově se rozrostou i do pavilonu F. Všechny pavilony nabízí komfortní zázemí pro vystavovatele i návštěvníky. Vzhledem k jarnímu termínu se otevírá také možnost využití venkovních volných ploch.

Větší oddělení odborných návštěvníků a široké veřejnosti

Nový termín přinese v porovnání s minulými ročníky také jiné rozložení do jednotlivých dnů v týdnu. Vzniká tak prostor pro podrobnější oddělení odborných návštěvníků od široké veřejnosti.

Mezinárodní potravinářské veletrhy se uskuteční od pondělí do čtvrtka a osloví odbornou část veřejnosti i B2B návštěvníky. Prostor bude samozřejmě také pro producenty potravin, nápojů, držitele značek kvality a výrobce regionálních potravin, kteří návštěvníkům chtějí představit své novinky.

Na potravinářské veletrhy pak od čtvrtka do soboty naváže food festival, který bude určen zejména návštěvníkům z řad široké veřejnosti. Zaměřen bude na ochutnávky a prodej koncovým zákazníkům.



Ohlédnutí za ročníkem 2018

Ročník 2018 prokázal, že potravinářské veletrhy patří mezi důležité obchodní platformy pro dané obory. Veletrhů se zúčastnilo celkem 889 vystavujících a zastoupených firem, což byl významný nárůst oproti minulým ročníkům. Mezi nimi bylo 48 procent firem zahraničních.

Vysoká mezinárodní účast je jedním z hlavních přínosů veletrhů. Oficiální expozice s vládní podporou otevřely Řecko, Bělorusko, Tunisko a Indonésie. Incomingové mise podnikatelů přijely z Ruska, Srbska, Spojených arabských emirátů a Tuniska.

Z doprovodného programu zaujaly soutěže Pekař roku 2018 – Junior a Atraktivní výrobek roku v pekařské a cukrářské kategorii. Pozornost návštěvníků si získal i Festival chutí, který byl v letošním roce věnován zejména prezentaci minipivovarů.

Zdroj: BVV.cz



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
V dosud nejrozsáhlejším testování, které provedl Český svaz pivovarů a sladoven, lidé nadýchali nulu i po vypití pěti nealkoholick...
Redakce GastroIN - 14. 07. 2025
CZ&SK Hello Jazz Weekend se už po 26. uskuteční od 17. do 19. července v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Veselí nad Moravou. Fa...
Redakce GastroIN - 11. 07. 2025
Grilování patří k nejoblíbenějším letním aktivitám a není divu. Spojuje v sobě příjemné s užitečným – pobyt venku na čerstvém vzdu...