Dnes je 18. červenec 2025, svátek má Drahomíra
Úvod Aktuality Osm studentů z Přímky získalo letos ocenění od Hospodářské komory ČR Vytvořit článek
Osm studentů z Přímky získalo letos ocenění od Hospodářské komory ČR
Redakce GastroIN - 01. 11. 2018    0 Líbil se vám tento článek?

12. 11. 2018 - Hospodářská komora České republiky každým rokem oceňuje nejlepší absolventy technických, gastronomických oborů a oborů služeb. I letos, 13. října 2018, si už po třiadvacáté tři sta nejlepších absolventů středních odborných škol převzalo svá ocenění.

Studenti ze znojemské Přímky opět zabodovali a mohou být na sebe právem hrdí. Dostat se mezi tuto elitu není ovšem jen tak, jak se lidově říká - „bez práce nejsou koláče“, neboť žáci musí během svého studia i praxe splnit přísná kritéria.

Mezi ty nejlepší bylo tento rok vybráno i našich osm studentů, za obor Kuchař-číšník Kordula Filip, Pospíšilová Ilona, Sklenářová Simona, Nesnídal Martin, za kadeřnickou profesi pak Procházková Kristýna,Varajová Martina, Škrdlová Radka a Pospíšilová Pavlína za obor Cestovní ruch.

Slavnostní předání se tentokrát konalo v areálu Aqua Palace v Čestlicích. Celou akci zahájil prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý a ve svém projevu ocenil jak samotné vědomosti studentů, tak i jejich kreativitu. K vítězům promluvila i ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková, náměstkyně ředitele Národního ústavu pro vzdělávání (NÚV) Helena Úlovcová a náměstek ministra školství Václav Velčovský. Ocenění má žáky nejen motivovat k výborným výsledkům, ale také jim pomoci k zajímavějším pracovním nabídkám, zvláště při hledání prvního zaměstnání.

Zdroj: Mgr. Libor Hanzal, SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 2 hodinami
Lidé by si měli v létě dávat pozor, jak skladují balenou vodu. V horkých dnech dochází k její rychlé kontaminaci. Pokud se voda...
Redakce GastroIN - 16. 07. 2025
Léto a horké počasí nepřeje těžkým jídlům. Naopak jsou v kurzu saláty. Čerstvé suroviny v kombinaci s kvalitními bílkovinami jsou...
Redakce GastroIN - 15. 07. 2025
V dosud nejrozsáhlejším testování, které provedl Český svaz pivovarů a sladoven, lidé nadýchali nulu i po vypití pěti nealkoholick...