Dnes je 22. září 2025, svátek má Darina
Úvod Aktuality O víkendu na ZOOgastrofestival! Vytvořit článek
O víkendu na ZOOgastrofestival!
Redakce GastroIN - 26. 06. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

26. 6. 2015 - Na poslední červnový víkend připravila zlínská zoo speciální zpestření návštěvy areálu zoo. Opět po roce zde v sobotu 27. a v neděli 28. června proběhne již druhý ročník zoogastrofestivalu spojeného s farmářským jarmarkem regionálních produktů.

Návštěvníci se tak mohou těšit na speciality kuchařských mistrů z hotelu Lanterna Velké Karlovice a také z lešenských restaurací Tyrol, které budou probíhat na nádvoří zámku Lešná. Výjimečné gastro zážitky slibují speciálně připravené pokrmy v restauracich Limpopo, Neapolitáno a Farma U Koaly.

Jarmark regionálních produktů nabídne tradiční valašské uzeniny, pečivo, frgály, kozí sýry, bezlepkové potraviny, vinné mošty, koření a taky bylinky. Můžete tak zažít zoo nejen na vlastní kůži, ale také na vlastní chuť!

Abychom dostatečně naladili Vaše chuťové buňky, prozradíme speciality kuchařských mistrů z hotelu Lanterna Velké Karlovice a také z lešenských restaurací Tyrol, Limpopo, Neapolitáno a Farma U Koaly.

RESTAURACE TYROL - sobota, nádvoří zámku Lešná, neděle přímo v restauraci Tyrol

Krém z pečené petržele a jablek s restovanou pancettou

Grilovaný kuřecí steak v argentinské marinádě na výběru trhaných salátů a čerstvé zeleniny s bylinkovým dipem a rozpečenou ciabattou

Filirovaná vepřová panenka s restovanými brambůrkami a omáčkou demi-glass

Grilovaný hovězí pupuek na polníčkovém salátu s medovo-horčicovou zálivkou a rozpečenou ciabattou

Domácí borůvkový frgál s vanilkovým krémem

 

02136-ZOO_gastrofestival_predkrm_-_bio_syr.jpg

HOTEL LANTERNA VELKÉ KARLOVICE - neděle, nádvoří zámku Lešná

Dolnopasecký bio sýr s lístky salátu, rakytníkovým gelem, křupavé toasty

Tagliatelle s pestem z medvědího česneku sypané dolnopaseckým bio sýrem

Kuřecí prsíčka s vinným demi glace, bramborové pyré s křupavou slámou

Mátová palačinka s lesním ovocem a pampeliškovou smetanou

Domácí vanilková višnová zmrzlina v kornoutu

 

RESTAURACE KOALA

Pečené vepřové koleno na obloženém prkénku

Špikovaná vepřová panenka se švestkovou omáčkou a smaženými bramborovými plátky

 

RESTAURACE NEAPOLITÁNO

Valašská kyselica Moravský vrabec, zelí, knedlík

Tvarohové knedlíky s jahodami, tvarohem a máslem

 

RESTAURACE LIMPOPO

Vepřový steak s hříbky a hranolky

Grilované koleno (marinované ve speciální marinádě)

 

V nabídce regionálních produktů nebudou chybět tradiční valašské uzeniny, pečivo, frgály, kozí sýry, bezlepkové potraviny, vinné mošty, koření a taky bylinky. Můžete tak zažít zoo nejen na vlastní kůži, ale také na vlastní chuť!

FARMÁŘSKÝ JARMARK

Cyrilovo pekařství - frgály, p. Matyščáková

Kozí farma Lukov, p. Julinová

Řeznictví Gold, Močkov

Uzenářství Pandrhola, Dětkovicvinné mošty, jablečné mošty, víno

Uzeniny p. Synková, Rokytnice

Damora, vegetariánské produkty

Pallas Moravia Prostějov - sušená rajčata, olivy

Davídkovo koření, Frýdek-Místek

Pěnička zahradnictví Zlín - bylinky a koření

Vinařství Josef Hycl - vinné mošty, jablečné mošty, víno

p. Holec - rukodělné výrobky

V ZOO Zlín se těší na vás!



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu