Dnes je 21. září 2025, svátek má Matouš
Úvod Aktuality Nic se nesmí ošidit, hosté to poznají - tvrdí majitel nově otevřené opavské kozlovny Vytvořit článek
Nic se nesmí ošidit, hosté to poznají - tvrdí majitel nově otevřené opavské kozlovny
Redakce GastroIN - 24. 05. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

25. 5. 2015 - PLZEŇ - Další, v pořadí již šestnáctá Kozlovna v České republice, byla otevřena v centru severomoravské Opavy. Manažer Plzeňského Prazdroje pro klíčové zákazníky Leopold Duda společně s moderátorem Leošem Marešem nový výčep symbolicky pokřtili. Jak jinak než půllitrem Velkopopovického Kozla.

Nová Kozlovna, značková pivnice Velkopopovického Kozla, si mezi Opavany získala ihned po otevřenívelkou oblibu. Prvotní obavy majitelů z nové značky piva byly rozptýleny poté, co hosté ochutnali Velkopopovického Kozla čepovaného přímo z pivních tanků. Atraktivní prostředí, tankové pivo a výtečná kuchyně, to vše naplňuje požadavky náročných hostů.

„Kozel je známá značka piva a ve spojení s atraktivním a originálním prostředím přináší do Opavy něco nového, neotřelého,“vysvětluje Jiří Zajíček, jeden z majitelů Kozlovny, své rozhodnutí využít koncept značky Velkopopovický Kozel a dodává: „Člověk se nesmí bát investovat nejen peníze, ale i energii, čas a důslednost. Nic se nesmí ošidit. Hosté to poznají. Také je potřeba neustále sledovat vývoj oboru ve světě a konfrontovat jej s českým prostředím. V případě Kozloven se to bezesporu povedlo.“

Interiér opavské Kozlovny navozuje příjemnou atmosféru, která je protknuta řemeslnou dovednostní, poctivostí a solidností použitých materiálů.Velkorysému prostoru dominuje zeleně prosvětlený box s pivními tanky. Zelená barva osvětlení pak rozehrává v interiéru další zajímavé variace. Zeleně je podsvícený bar i výčep a především atraktivní nástěnná plastika kozlí siluety. Jednotlivé prvky interiéru, celkové barevné vyznění a osvětlení vzniklo ve spolupráci architekta přímo s majiteli Kozlovny. Prostory pro více než 100 hostů jsou rozděleny na kuřáckou a nekuřáckou část. Nechybí výkonná vzduchotechnika a bezpočet velkoformátových televizních obrazovek. Na léto se připravuje zahrádka přímo před restaurací.

Hosté v nové Kozlovně oceňují nejen dobré pivo, jídlo ale třeba i kávu. Gastronomie opavské Kozlovny rozvíjí to nejlepší z české kuchyně. V nabídce nechybí například hovězí líčka na víně, rolovaný bok na šalvěji, kuřecí roláda na paprice, pomalu pečené vepřové kolínko či vídeňský řízek.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu