Dnes je 17. červenec 2025, svátek má Martina
Úvod Aktuality Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři v kině Aero Praha Vytvořit článek
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři v kině Aero Praha
Redakce GastroIN - 15. 11. 2018    0 Líbil se vám tento článek?

19. 11. 2018 - Festival promítne zahraniční filmy v české premiéře, například úspěšný snímek Brčka o jednorázových plastech. Projekce doplní debaty se zajímavými hosty, kromě jiných s europoslancem Pavlem Pocem, uznávanou food bloggerkou Kamilou Randusovou alias Kamu nebo kreativní šéfkuchařkou skupiny restaurací Ambiente Janou Bilíkovou.

V pražském kině Aero proběhne od 20. do 22. listopadu již 8. ročník festivalu dokumentárních filmů o jídle Země na talíři s podtitulem, zda si chceme svou budoucnost vyžrat, nebo (na ni) vyzrát? Festival nahlíží do různých, často kritických oblastí produkce a spotřeby potravin a snaží se nabízet i možná řešení.

Promítat se bude šest inspirativních snímků o ekologickém zemědělství, geneticky upravených plodinách, klimatické změně, mléčném průmyslu, biopalivech a o jednorázových plastech.
Letošní program odpovídá na otázku, jak to, co jíme, ovlivňuje svět kolem nás i na druhém konci planety.

Zejména proto, že do poloviny století má světová populace narůst o další 3 miliardy lidí, čímž se poptávka po potravinách zvýší až o 70 %.

Je stále jasnější, že pokud chceme nasytit i budoucí generace, musíme současný způsob produkce i spotřeby potravin změnit.

Diváci budou moci v kině navštívit také stánky spřízněných iniciativ, výstavu
a dát si dobré jídlo.

Osmý ročník festivalu pořádá analytické centrum Glopolis pod záštitou Ministerstva životního prostředí a městské části Praha 3.



Zdroj: Ondřej Hampl, ACCEDO Czech Republic a Slovakia Communications s.r.o.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Léto a horké počasí nepřeje těžkým jídlům. Naopak jsou v kurzu saláty. Čerstvé suroviny v kombinaci s kvalitními bílkovinami jsou...
Redakce GastroIN - 15. 07. 2025
V dosud nejrozsáhlejším testování, které provedl Český svaz pivovarů a sladoven, lidé nadýchali nulu i po vypití pěti nealkoholick...
Redakce GastroIN - 14. 07. 2025
CZ&SK Hello Jazz Weekend se už po 26. uskuteční od 17. do 19. července v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Veselí nad Moravou. Fa...