Dnes je 23. září 2025, svátek má Berta
Úvod Aktuality Nejlepším ležákem v roce 2015 je Zubr Premium Vytvořit článek
Nejlepším ležákem v roce 2015 je Zubr Premium
Redakce GastroIN - 24. 09. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

25. 9. 2015 - PŘEROV - Zubr Premium si odnesl 1. místo v prestižní degustační soutěži České pivo 2015 v kategorii prémiových ležáků. O vítězství rozhodla za dohledu notáře odborná komise, která posuzuje senzorické vlastnosti piva.

Úspěch přerovského pivovaru potvrdily i další piva z produkce. Zubr Grand se umístil na 2. místě v kategorii jedenáctistupňových piv, Zubr Classic dosáhl na 2. příčku v kategorii výčepních piv a stejní místo získal také Zubr Classic tmavý mezi pivy tmavými.

Úspěšně si v soutěži vedly i další značky holdingu PMS: společně s pivem Zubr Premium dosáhlo na první místo v kategorii ležáků pivo Litovel Premium. Pivovar Litovel obsadil nejvyšší příčky také v kategorii piv tmavých (Litovel Dark) a nealkoholických (Litovel Free). Úspěch zaznamenalo rovněž pivo Holba Šerák, které se v kategorii výčepních piv umístilo na druhém místě. Holding PMS celkově získal 12 ocenění a stal se jednoznačně nejúspěšnější pivovarnickou skupinou soutěže České pivo 2015.

„Vítězství našeho piva a další medailová umístění považujeme za potvrzení, že poctivá, tradiční receptura vaření piva a výběr těch nejkvalitnějších regionálních surovin, je tou správnou cestou,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr. Přerovský pivovar patří k nejoceňovanějším pivovarům v České republice a je majitelem několika desítek národních i mezinárodních ocenění. A sbírka medailí z těch nejprestižnějších soutěží se každoročně rozšiřuje.

Soutěž České pivo, která se letos konala již po patnácté, každoročně vyhlašuje Český svaz pivovarů a sladoven, odborným garantem soutěže je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Degustační komise je složená z pivovarníků, pedagogů a odborníků ze středních a vysokých škol, z Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Soutěž probíhá dvoukolově, což posiluje objektivitu hodnocení.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 16 hodinami
Už šestý ročník Slováckého koštu slivovice pořádají Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice České republ...
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Reklama   •   Koupit reklamu