Dnes je 23. září 2025, svátek má Berta
Úvod Aktuality Návštěvníci Pilsner Festu ochutnají letos k plzeňskému ležáku vybrané pivní menu Vytvořit článek
Návštěvníci Pilsner Festu ochutnají letos k plzeňskému ležáku vybrané pivní menu
Redakce GastroIN - 29. 09. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

30. 9. 2015 - PLZEŇ/PRAHA - Plzeňský ležák a pečlivě zvolené pokrmy k pivu, to bude jeden z hlavních symbolů letošního Pilsner Festu.

Na oslavě, která připomene uvaření první várky světoznámého piva před 173 lety, budou totiž nově také restaurace vyzkoušené a doporučené gastronomickým Prima Fresh Festivalem. Také letos připomene plzeňský pivovar zrod Pilsner Urquell a jeho 173. narozeniny oslaví se všemi fanoušky prostřednictvím tradičního Pilsner Festu. V sobotu 3. října ožije Plzeň pivovarským duchem a město se vrátí k historickému okamžiku, který se odehrál před 173 lety, když sládek Josef Groll uvařil v místním pivovaru první várku tohoto slavného piva. Aby byla oslava ještě výjimečnější, restaurace zvolené ve spolupráci s labužnickým Prima Fresh Festivalem nabídnou ve svých stáncích na Pilsner Festu pečlivě připravená degustační menu, která se hodí přesně k plzeňskému ležáku.

Plzeňský pivovar otevře své brány v 11:00 a na návštěvníky bude na jeho nádvoří čekat kromě výtečného plzeňského piva v nefiltrované podobě také kvalitní jídlo z čerstvých surovin. Za dobrým jídlem se mohou vydat i na náměstí Republiky. „Doufáme, že hosty narozeninové oslavy plzeňského piva potěší gastronomické změny, které jsme pro ně připravili. Prima Fresh Festival totiž pečlivě vybral několik nových restaurací, které se na Pilsner Festu objeví. Naším hlavním záměrem je hlavně zprostředkovat jim k výjimečnému českému pivu ty nejlepší a nejlépe se hodící pokrmy,“ říká Martin Nauš, jeden z organizátorů Prima Fresh Festivalu, oblíbené kulinářské akce přinášející možnost okusit skvělou gastronomii.

Návštěvníci tak v Prima Fresh festivalových stáncích ochutnají například menu restaurace El Cid - La Provance s jejich Alsaskou gulášovou polévkou z vepřových kolínek, kořenové zeleniny a brambor, šnečí ragú ze šnečí farmy Barkona Snails, husí speciality restaurace Husí játra nebo kvalitní burgery z 100% jehněčí kýty či hovězího pupku v originální bulce od mistrů z restaurace Kaiser Franz.

Ve speciálních venkovních restauracích na nádvoří pivovaru i na náměstí představí mimoto to nejlepší, co se hodí k plzeňskému pivu ještě i tradiční a osvědčené restaurace Na Spilce, U Salzmannů, Malostranská beseda či Lokál Pod Divadlem.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Už šestý ročník Slováckého koštu slivovice pořádají Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice České republ...
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Reklama   •   Koupit reklamu