Mlsání po indicku se jmenuje Luglu
Partneři
Stát se partnerem
9. 4. 2014 - Restaurace Govinda, která nabízela občerstvení během indického dne festivalu Culturea ve Zlíně, se podělila s redakcí o některá svá kulinářská tajemství. Jedním z nich je recept na netradiční vynikající dezert plný zdravé energie.
Suroviny:
- 525 ml vody
- 300 g hnědého cukru
- 1/2 čl muškátového oříšku, čerstvě strouhaného
- 1/4 čl mletých hřebíčků
- 100 g rozinek
- 150 g sušených datlí, nakrájených na kousky
- 150 g sekaných sušených fíků
- 150 g cizrnové mouky
- 165 ml vody na bundí
- Ghí nebo olej na smažení
- 125 nasekaných lískových nebo pistáciových oříšků, případněmandlí
- 75 g kokosu
Příprava:
Dejte vařit vodu, cukr,koření a ovoce. Až ovoce změkne a směs zhoustne, sundejte hrnec ze sporáku.V míse smíchejte cizrnovou mouku s vodou a vytvořte husté těstíčko (něco jako na palačinky). Rozehřejte v pánvi tuk na smažení a skrz cedník s velkými otvory proceďte těsto do oleje. Smažte cca 4 minuty. Nechte okapat.Vše smíchejte a přidejte sekané oříšky a kokos. Utvořte těsto a udělejte z něj cca 16 kuliček.
Příprava a doba smažení: 30 až 40 minut.
TAG
Líbil se vám tento článek?
0
Komentáře
Výběr článků