Dnes je 22. září 2025, svátek má Darina
Úvod Aktuality Miloslava Fialová a Jitka Boráňová jsou nominované na Výroční cenu AHR ČR 2015 Vytvořit článek
Miloslava Fialová a Jitka Boráňová jsou nominované na Výroční cenu AHR ČR 2015
Redakce GastroIN - 02. 09. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

3. 9. 2015 - LUHAČOVICE -Ředitelka ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotelu Ing. Miloslava Fialová a šéfkuchařka tohoto hotelu Jitka Boráňová jsou společně nominované na Výroční cenu AHR (Asociace hotelů a restaurací) ČR 2015 v kategorii Restauratér roku - hotelové restaurace. Za nominací stojí vynikající výsledky hotelu Alexandria, patřícího akciové společnosti Lázně Luhačovice.

Obě nominované se v řídící činnosti vyznačují vysokým pracovním nasazením, odpovědností při plnění svých povinností, inovačním přístupem, příkladným vztahem k hostům, jakož i náročností ke svým spolupracovníkům. Informuje o tom výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a. s., Ing. Jiří Dědek, MBA.

„ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotel pod vedením ředitelky Ing. Miloslavy Fialové, získal po rekonstrukci v roce 2010 dvakrát ocenění Czech hotel Awards v oblasti wellness a spa ve Zlínském kraji. Meziročně dosahuje nárůst výkonů, tržeb, obsazenosti pokojů a spokojenosti svých hostů. Na těchto výsledcích se významným způsobem podílí i úroveň gastronomie. Společně s šéfkuchařkou Francouzské restaurace Jitkou Boráňovou mají na zvyšování kvality gastronomických služeb rozhodující podíl. Francouzská restaurace udržující si atmosféru 30. let minulého století patří k vyhlášeným podnikům nejen ve Zlínském kraji. Název Francouzské restaurace je dán způsobem obsluhy, ale zaměření je především na českou kuchyni, místní speciality a původní prvorepublikové recepty. Hlavní, a dnes již málo vídanou předností, je návrat k tradičnímu způsobu obsluhy, včetně dohotovování pokrmů před hostem, flambování či šambrování koňaků.

Restaurace je uvedena v Maurerově výběru, účastní se projektu Czech Specials, gastrofestivalů a pravidelně připravuje tematické brunche a speciální nabídky s využitím sezónních surovin. Díky inovativnímu a kreativnímu přístupu, kdy jsou například wellness pobyty vhodně doplňovány kulinářskými zážitky, se daří s úspěchem oslovit a získávat do Luhačovic novou cílovou skupinu hostů nejen z tuzemska, ale především ze zahraničí. Za tyto aktivity byl hotel oceněn i v letošním ročníku Velké ceny cestovního ruchu,“ říká J. Dědek.

Dále poukazuje na to, že Ing. Miloslava Fialová více než dvacet let působí v akciové společnosti Lázně Luhačovice, kde s úspěchem zahajovala provoz a sedm let řídila čtyřhvězdičkový hotel Jurkovičův dům a nyní své zkušenosti plně využívá v hotelu Alexandria. Při zaměstnání vystudovala Vysokou školu cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství v Praze, Vysokou školu hotelovou v Praze 8, a získala tak nejvyšší vzdělání v oboru.


„Ve své práci uplatňuje teoretické znalosti, které si doplňuje také účastí na vzdělávacích akcích AHR ČR. Její aktivity dlouhodobě překračují hranice hotelu. Vedle samotného řízení úspěšného hotelu se angažuje v podpoře, rozvoji a propagaci moderní gastronomie a cestovního ruchu v příhraničním regionu. Aktivně se zasadila o zahájení spolupráce s AHR ČR a Czech Tourismem spoluorganizací vzdělávacích seminářů konaných na půdě hotelu. Vzdělávání slouží ke zvyšování odbornosti a profesionální dovednosti nejen pro vlastní spolupracovníky, ale často i konkurenčním subjektům regionu. V řadě případů se jedná o zvyšování kvalifikace u pracovníků hotelů, které vznikly v posledních letech díky finanční podpoře ROP. Své znalosti a zkušenosti nezištně předává rovněž v rámci lektorské činnosti na Univerzitě T. Bati ve Zlíně,“ konstatuje J. Dědek.

Doplňuje, že Jitka Boráňová pracovala od roku 2003 jako šéfkuchařka hotelu Jurkovičův dům a v roce 2010 zaujala stejnou pozici také v hotelu Alexandria, kde vede tým 6 kuchařů a zodpovídá za provoz kuchyně a výrobu veškerých pokrmů pro všechna odbytová střediska (Francouzská restaurace, hotelová restaurace, noční klub a lobby bar). ,,Kromě řady kurzů a seminářů je absolventkou Kulinářské akademie a je propagátorkou české a zvlášť regionální kuchyně. Za mimořádný přínos, podporu, aktivní spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a výchovu mladých kuchařů byla letos v březnu oceněna bronzovou medailí M. D. Rettigové,“ uzavírá J. Dědek.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Už šestý ročník Slováckého koštu slivovice pořádají Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice České republ...
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Reklama   •   Koupit reklamu