Dnes je 21. květen 2025, svátek má Monika
Úvod Aktuality Melounový Šampionát byl prvním velkým testem před olympiádou Vytvořit článek
Melounový Šampionát byl prvním velkým testem před olympiádou
Redakce GastroIN - 15. 07. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

19. 07. 2019 - TŘEBÍČ - Uprostřed roku, kdy začíná pravá melounová sezóna se už tradičně nejlepší naši a slovenští řezbáři střetávají v Třebíči na MELOUNOVĚM ŠAMPIONÁTU.

I letos zavítal poměřit síly s našimi mistry zahraniční účastník, tentokrát až z Makedonie. Domácí špička brala tuto soutěž vážně, protože to byl první ostrý test před blížící se únorovou olympiádou ve Stuttgartu. Do města na Vysočině proto dojelo pět účastníků a testovalo motivy, které jistě využijí i v Německu. Šanci na účast mají minimálně další dva, tři řezbáři. Souboj se tedy odehrával hlavně mezi nimi, nicméně do bojů o pódium se zapojili další mladí řezbáři. A opět nezklamaly ani kategorie pro nováčky C a D, kde bylo vidět některé velmi povedené práce. Potěšitelným faktem bylo, že se chytli i loňští nováčci v hlavních kategoriích. Nejlepší z nich, Tereza Buchtová skončila v absolutním pořadí celkově třetí. Bylo jen škoda, že se nemohl pro pracovní povinnosti zúčastnit dvojnásobný vítěz Melounového šampionátu a vítěz Culinary World Cup v Lucembursku Vojta Petržela.

V absolutním pořadí s přehledem dominovala Klára Harvánková, ale velmi zdatně se držela a pěkné výrobky předvedla i Martina Koumarová. Třetí byla zmíněná Tereza Buchtová, která řeže teprve rok a čtvrt a nechala za sebou řadu zkušenějších kolegyň a kolegů.

Mezi začátečníky se celkové prvenství odnesla Jessica Palová ze Šuran, druhé místo obsadil víětz kat. C Matěj Frydrych z Prahy a třetí si veze Pavla Svobodová z SOŠ a SOU Polička.

Cenu za originalitu si odváží Erik Šamaj z Púchova za kytaru řezanou v thajském stylu. Právě tento styl jasně dominoval na celé soutěži. Je to trend ze světových soutěží a naši řezbáři se tomu rychle přizpůsobili. Je to jistější cesta k medailím než 3D motivy, kde opravdu musí být také vše přesné. Nicméně i v jemných motivech lze hledat velké odlišnosti, zejména v propojování jednotlivých motivů.

Zdroj: CZECH CARVING STUDIO s.r.o.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 17 hodinami
Legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem, koncert Davida Kollera, asijská zóna, talk stage, špičková vinařství a to...
Redakce GastroIN - 19. 05. 2025
Již 26. ročník festivalu Hello Jazz Weekend se uskuteční ve dnech 17. – 19. července 2025 v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Ves...
Redakce GastroIN - 16. 05. 2025
Slovácké kulturní léto vstupuje už do svého 18. ročníku.  A opět na začátku prázdnin rozhýbe a roztančí Uherské Hradiště. Tentokrá...