Dnes je 21. červenec 2025, svátek má Vítězslav
Úvod Aktuality Medailový závěr roku pro moravské a české vinaře Vytvořit článek
Medailový závěr roku pro moravské a české vinaře
Redakce GastroIN - 26. 12. 2022    0 Líbil se vám tento článek?

28. 12. 2022 - ČR - Letošní sezóna mezinárodních soutěží vín je u konce a moravští a čeští vinaři se s ní rozloučili vskutku královsky.

Z největší soutěže vín v teritoriu Blízkého východu s názvem Terravino Mediterranean International Wine And Spirits Challenge si přivážejí absolutního šampiona a k tomu krásných 32 medailí. Další medaile přidali i z americké San Francisco International Wine and Spirits Competition.

Titul absolutního šampiona (Grand Champion) získal v Izraeli sekt Louis Girardot Brut 2019 od společnosti Bohemia Sekt. Titul za nejlepší mladé víno ze sklizně 2022 TERRAVINO SUPERNOVA 2022 YOUNG WINE obdržely Vinné sklepy Skalák za Solaris Bujaré 2022 pozdní sběr.

„Letos se Terravino konalo po pauze, způsobené covidovou pandemií, ve velmi pozdním termínu, na samém začátku svátku světel Chanuka. Venkovní teploty v Jaffě šplhaly k neobvyklým třiceti stupňům a u nás byla sněhová kalamita,“ přiblížil JUDr. Luboš Bárta, který předsedal mezinárodní jury.

V 17. ročníku soutěže Terravino, konané v izraelském Tel-Avivu/Jaffě, hodnotili porotci přes 600 vín ze 12 zemí světa.

Závěr roku 2022 přinesl ještě jednu, a ne zrovna malou medailovou radost pro moravská a česká vína. Z nejslavnější a nejvýznamnější americké soutěže vín San Francisco International Wine and Spirits Competition si naši vinaři odvezli neuvěřitelných 98 medailí.

Omnimedia, s. r. o.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 18. 07. 2025
Do prestižního mezinárodního žebříčku Top 500 Bars se opět skvěle zařadil pražský Black Angel’s Bar. Pro rok 2024/2025 se umístil...
Redakce GastroIN - 17. 07. 2025
Lidé by si měli v létě dávat pozor, jak skladují balenou vodu. V horkých dnech dochází k její rychlé kontaminaci. Pokud se voda...
Redakce GastroIN - 16. 07. 2025
Léto a horké počasí nepřeje těžkým jídlům. Naopak jsou v kurzu saláty. Čerstvé suroviny v kombinaci s kvalitními bílkovinami jsou...