Dnes je 30. červenec 2025, svátek má Bořivoj
Úvod Aktuality Lukáš Hejlík podpoří začínající talenty Vytvořit článek
Lukáš Hejlík podpoří začínající talenty
Redakce GastroIN - 26. 05. 2025    0 Líbil se vám tento článek?

Dlouhodobá a úspěšná iniciativa společnosti Makro ČR, projekt Naděje české gastroscény, vstupuje do další fáze. Má za cíl podpořit osobnosti ze světa gastronomie, které do své práce dávají maximum a často ještě více. 

Ve spolupráci s ambasadorem projektu Lukášem Hejlíkem, hercem a gastro influencerem, přináší Makro ČR výběr patnácti nadějných gastronomických osobností z různých koutů republiky, které spojuje talent, autenticita a láska k poctivým surovinám. Série jejich medailonků, rozhovorů a tipů na nejlepší lokální podniky právě startuje na instagramu@lukashejlik. Formou navazuje na úspěšnou anketu 90 vteřin.

„Jde o to, aby mladí lidé v gastru, ať jsou to kuchaři, kuchařky, cukráři, baristi nebo majitelé zajímavých konceptů věděli, že na to nejsou sami. Že se o ně někdo zajímá, že mají podporu a že to, co dělají, má smysl nejen pro jejich region, ale i pro českou gastronomii jako celek,“ uzavírá Lukáš Hejlík.

Projekt Naděje české gastroscény je součástí širší strategie Makro GEN – platformy, která propojuje gastronomické vzdělávání, podporu škol, talent management a spolupráci s předními kuchaři a ambasadory. Jejím cílem je nejen talenty objevovat, ale také je rozvíjet, udržet a propojovat s komunitou.

„Makro dnes reprezentuje značku, která má reálný vliv na celý gastronomický ekosystém. Od vzdělávání přes podporu podnikání až po budování gastro kultury, která je kvalitní, udržitelná, efektivní, zdravá a dobrá. Prostě taková, která má budoucnost,“ říká Jiří Nehasil, generální ředitel makro ČR.

Kdo jsou letošní NADĚJE?

Od baristických šampionů až po moderní streetfood – letošní výběr ukazuje, že česká gastronomie je rozmanitá a sebevědomá:

             The Roses (Brno) – bratři Růžičkovi, špičky české kávové scény

             Bratrs (Brno) – koncept „slow food fast food“

             Sugar Life (Brno) – makronkový král Vlad Ryasnyy

             Pedro’s Streetfood (Mikulov) – samouk, který miluje fúze

             Pikola (Šumperk, Olomouc) – síť kaváren a vlastní pražírna

             Bejkn bistro (Čáslav) – burgery, které mění tvář města

             Kafe nebo Drink? (Jičín) – kavárna, bar, pražírna i podcast

             Restaurace Na Gruntu (Lipná u Aše) – návrat k venkovské tradici

             Michael’s bistro (Teplice) – street food s duší

             Slaďme se (České Budějovice) – moderní cukrárna

             Divoký Bistro & Nadivoko (Šumava) – francouzská inspirace v přírodě

             Teplá kačka (Praha 7) – autentická asijská kuchyně

             Panelka (Luleč) – sezónní bistro s kulturním přesahem

             Bistro Rezavá (Litoměřice) – každý týden jiný street food

             Terasa U Zlaté studně (Praha 1) – fine dining s českou duší

Kompletní profily a mapu podniků najdete na: www.makro.cz/nadeje



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 7 hodinami
Do Havřic u Uherského Brodu se vrací HamBurger Fest. V sobotu 2. srpna opět chystá pořádně našlapaný den plný chutí, hudby a letní...
Redakce GastroIN - 29. 07. 2025
Už 56. ročník Vizovického Trnkobraní nabídne návštěvníkům vedle kvalitní české muziky také bohatý doprovodný program. Součástí bud...
Redakce GastroIN - 28. 07. 2025
V pražské Troji a v piknikovém duchu oslaví svátek patronky Vinice sv. Kláry. Další srpnovou vinařskou událostí je pak Den Rulands...