Dnes je 11. květen 2025, svátek má Svatava
Úvod Aktuality LUŠTĚNINOVÁ KUCHAŘKA se spoustou zeleniny pro celou rodinu Vytvořit článek
LUŠTĚNINOVÁ KUCHAŘKA se spoustou zeleniny pro celou rodinu
Redakce GastroIN - 04. 02. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

06. 02. 2019 - Jak luštěniny zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat?

Díky této kuchařce si budete moci vychutnat kouzlo moderní veganské kuchyně, ať už je váš stravovací styl jakýkoli a uvařit dobré kvalitní jídlo pro celou vaši rodinu. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je tato kniha věnována (zejména) luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji.

Šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life a autor úspěšné Zeleninové kuchařky Petr Klíma spojuje své zkušenosti ze světové gastronomie s každodenní praxí v restauraci i v domácí kuchyni, kreativní postupy a dostupné sezónní suroviny.

Spolu s luštěninami hraje i tady velkou roli čerstvá lokální zelenina a bylinky, autorův oblíbený zdroj nevyčerpatelné inspirace i výzva jej co nejlépe zpracovat. V přehledném výběru figurují nejrůznější typy jídel: od svačinkových dipů, pomazánek a salátů, přes dokonalé polévky a pestrou nabídku hlavních jídel, až po překvapivé, ale skvělé sladkosti. Například cizrna tady zazáří nejen v polévce, ale i „na pivu“ coby hlavní chod nebo naopak ukrytá v báječných sušenkách!

Obsah knihy:

Autor v knize využívá tyto luštěniny:

Čočka červená (celá, loupaná), tmavozelená, černá-beluga, zelená velká Fazole červená ledvina, pinto, černé oko, adzuki, černá ledvina, mungo, bílá máslová Cizrna, zelené fazolky, hrách celý, hrášek, podzemnice olejná-arašídy, hrách žlutý a zelený půlený

Kniha obsahuje téměř 80 veganských luštěninových receptů (bez masa, cukru, vajíček a mléčných výrobků):

SALÁTY, PŘÍLOHY A POMAZÁNKY

KLÍČENÉ

POLÉVKY

HLAVNÍ CHODY

LASKOMINY a sladká jídla

www.smartpress.cz

 

Zdroj: Olga Formanová, Smart Press, s. r. o.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 09. 05. 2025
Elimon FRESH festival přiveze do Plzně to nejlepší z české gastronomie i hudební scény. Návštěvníky čeká víkend plný chutí, skvělý...
Redakce GastroIN - 08. 05. 2025
Slavnost chřestu a vína se bude konat už 17. až 18. května v Ivančicích. Návštěvníci se mohou těšit nejen na pořádnou porci špičko...
Redakce GastroIN - 07. 05. 2025
Patnáctý ročník Svátku růžových vín a… „bublinek“, který se konal tradičně 1. května 2025 ve Ville Richter a přilehlé Svatováclavs...