Dnes je 15. září 2025, svátek má Jolana
Úvod Aktuality LETOŠNÍ ROČNÍK GRAND JOUR DE CHAMPAGNE PŘINÁŠÍ ZAJÍMAVÉ NOVINKY Vytvořit článek
LETOŠNÍ ROČNÍK GRAND JOUR DE CHAMPAGNE PŘINÁŠÍ ZAJÍMAVÉ NOVINKY
Redakce GastroIN - 30. 09. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

30. 9. 2013 - PRAHA - Letošní, již sedmý ročník světově unikátního festivalu Grand Jour de Champagne, se uskuteční od 7. do 9. listopadu 2013 v tradičních prostorách Smetanovy síně Obecního domu a v partnerských restauracích a hotelech. Vzhledem k velkému úspěchu z loňského roku proběhne festival také v moravské metropoli Brně.

Festival Grand Jour de Champagne zaujímá čestné místo v diáři každého milovníka ušlechtilých šampaňských vín – odborná i široká veřejnost jej řadí k nejprestižnějším událostem společenského a gastronomického života.

Opět nebude chybět bohatý doprovodný program, zahrnující mj. velkou přehlídku Champagne Exhibition ve Smetanově síni, bankety, různé typy degustací a kombinací s pokrmy apod.

„Pro letošní ročník jsme se rozhodli zařadit několik novinek, které budou pro návštěvníky bezesporu velmi atraktivní. K nim se řadí účast nových champagne domů, které jsme dosud na přehlídce neměli možnost vidět, nebo samostatná přehlídka špičkových vín Prestige cuvée Exhibition. Zajímavostí bude samozřejmě mnohem více, proto doporučuji sledovat také naše internetové stránky, které pravidelně aktualizujeme,“ říká Ondřej Balík, ředitel festivalu a jednatel pořádajícího House Champagne Group.

Champagne a špičková gastronomie patří neodmyslitelně k sobě, a proto se každoročně na festivalu představí některá ze světových kulinářských es. Letos přijal pozvání mladý belgický, michelinský šéfkuchař Michaël Nizzero, který v současnosti působí v restauraci pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Épernay (oblast Champagne). Předtím pracoval např. ve Velké Británii či Dubaji.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu