Dnes je 22. září 2025, svátek má Darina
Úvod Aktuality Jehněčí kotlety „ Imperial“ Vytvořit článek
Jehněčí kotlety „ Imperial“
Redakce GastroIN - 25. 06. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

26. 6. 2015 - Myslíte, že by to chtělo na ukončení školního roku nějakou specialitu? Souhlasíme a doporučujeme fantastické jehněčí kotletky dle receptu z Kuchařky první republiky.

Jehněčí kotlety „ Imperial“

na 4 porce

• 8 jehněčích kotletek v celku

• sůl a pepř

• máslo

• madeirské víno

• sůl a čerstvě mletý pepř

• snítky rozmarýnu na ozdobení

 

haše

• zbylé maso (odřezky)

• máslo

• 1 cibule

• sůl

• kapary na ozdobení

 

1. Jehněčí pečeni naporcujeme na jednotlivé kotletky. Okrájíme přebytečné maso a tuk a dáme stranou. Kotletky osolíme, opečeme je na másle, a když se maso zatáhne, podlijeme ho trochou vína.

 

2. Z odřezků masa a tuku připravíme haši. Rozkrájíme je na menší kousky. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme maso a na mírném plameni ho udusíme doměkka (občas podlijeme, aby se nepřipeklo). Měkké maso vyjmeme, jemně pomeleme, přidáme k němu vypečenou šťávu a směs osolíme a promícháme.

 

3. Kotletky podáváme s vařenou rýží, do které zamícháme několik pokrájených, na másle osmažených žampionů, a opečenými plátky bagety potřenými haší a s kapary. Zbývající výpek z kotletek s madeirským vínem podáváme zvlášť.

 



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu