Dnes je 17. září 2025, svátek má Naděžda
Úvod Aktuality Gambrinus chce zvýšit návštěvnost hospod, nabízí pivařům nepasterizované pivo Vytvořit článek
Gambrinus chce zvýšit návštěvnost hospod, nabízí pivařům nepasterizované pivo
Redakce GastroIN - 18. 05. 2014    0 Líbil se vám tento článek?

19. 5. 2014 - Největší česká pivní značka Gambrinus zavádí na trh nový Gambrinus Nepasterizovaný, který má přivést do hospod více lidí. Toto nepasterizované pivo má oproti známé Gambrinus desítce díky použití mikrofiltrace v závěrečné fázi výroby plnější a svěžejší chuť.

Výhradně čepovaný Nepasterizovaný Gambrinus 10° je za cenu stávající desítky a v dohledné době by ji měli mít možnost ochutnat pivaři v celé republice. Plzeňský Prazdroj se rozhodl podpořit návštěvnost českých restaurací a přichází na trh s Nepasterizovaným Gambrinusem. Jde o jedinou desítku v portfoliu, která bude k dostání výhradně čepovaná a bude tak lákadlem právě pro návštěvu restaurací. „Čeští pivaři dnes chtějí v hospodách něco, co si v obchodě nekoupí. Chtějí pivo plné a svěží chuti. Proto jsme se rozhodli jít touto cestou,” řekl Pavel Zítek, dlouholetý sládek pivovaru Gambrinus.

Nepaster  pivařům chutná

Nepasterizovaná desítka Gambrinusu sklidila během testování příznivé reakce hospodských i pivařů. V současné době se čepuje Nepasterizovaný Gambrinus ve vybraných restauracích. Nicméně do roka by ho mohli mít možnost ochutnat pivaři až v pěti tisících restaurací ve všech regionech.  „S nabídkou Nepasterizovaného Gambrinusu jsme začali před rokem a bylo pro nás milým překvapením, jak pozitivně byl hospodskými a pivaři přijat. Díky tomu se Nepaster již dnes čepuje na více místech, než byl původní plán,“ řekl Pavel Zítek.


Živá chuť za stejnou cenu

Nepasterizovaný Gambrinus se vaří v souladu se všemi postupy pro kvalitní české pivo plzeňského typu. Podobně jako ostatní piva této značky ponese chráněné zeměpisné označení České pivo.  „Naším cílem bylo uvařit pivo, které si zachová základní charakteristiku Gambrinusu a to je vyrovnaná chuť, v níž jsou v rovnováze tóny chuti sladových látek a chmelové hořkosti a bude vyhovovat současnému trendu chuťově plných piv. Od původní desítky se liší především zpracováním v závěrečné fázi výroby. Místo pasterizace je použita technologie mikrofiltrace, proces, díky němuž si pivo uchovává maximální svěžest, chuťovou plnost, chmelové aroma a křišťálovou jiskrnost,“ řekl Pavel Zítek, sládek pivovaru Gambrinus. Pro pravý zážitek z kvalitního piva byly vybrány nové sklenice, které díky zaoblenému tvaru dokáží zachovat aroma i chuť piva po celou dobu jeho konzumace. Velmi dobrou zprávou je pro pivaře i skutečnosti, že čerstvou a plnou chuť Nepasterizovaného Gambrinusu si vychutnají za cenu stávající desítky.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 44 minutami
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Redakce GastroIN - 16. 09. 2025
Jubilejní 40. ročník Znojemských historických slavností proměnil město v pulzující centrum vína, historie a hudby. Největší festiv...
Redakce GastroIN - 15. 09. 2025
Na náměstí Míru ve Zlíně propukne o víkendu 20. a 21. září další ročník oblíbeného Food Truck Festivalu. Dva dny budou patřit vůní...
Reklama   •   Koupit reklamu