Dnes je 23. září 2025, svátek má Berta
Úvod Aktuality Festival šampaňského začíná! Menu michelinských kuchařů na Grand Jour de Champagne 2015 Vytvořit článek
Festival šampaňského začíná! Menu michelinských kuchařů na Grand Jour de Champagne 2015
Redakce GastroIN - 04. 11. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

4. 11. 2015 - PRAHA/BRNO - Festival Grand Jour de Champagne není jen přehlídkou produkce skvělých champagne domů, ale také špičkového gastronomického umění. Letos přijali pozvání prezidenta festivalu Ondřeje Balíka dokonce dva michelinoví kuchaři - Bernard Bach (2 hvězdy), který připraví pražský galabanket v Buquoyském paláci, a Michaël Nizzero (1 hvězda), jehož menu mohou okusit hosté galabanketu v hotelu Best Western Premier Hotel International v Brně.

Champagne banket v podání Michaëla Nizzera

Best Western Premier Hotel International Brno, středa 4. listopadu 2015, 20.00 hodin

Michaël Nizzero je ve svém mladém věku osvědčeným šéfkuchařem s mnoha zkušenostmi získanými po celém světě. Po vyučení a stážích ve význačných belgických restauracích se stal po dobu čtyř let pravou rukou Michela Rouxe, šéfkuchaře tříhvězdičkové michelinské restaurace Waterside Inn v anglickém Berkshire. Následně působil ve vyhlášené rybí restauraci Pisces v Dubaji, která pod jeho vedením získala ocenění nejlepší seafood restaurace v Dubaji tři roky po sobě. Působil i jako šéfkuchař v restauraci pětihvězdičkového hotelu Hostellerie de la Briqueterie ve francouzském regionu Champagne. I zde prokázal svůj talent, když pod jeho vedení získala tamní restaurace prestižní ocenění michelinské hvězdy.

02384-GJDCH_banket_Praha_Michael_Nizzero_-400.jpg

Obr. Michael Nizzero

Hosté brněnského banketu se mohou těšit na toto menu:

Želé z ústřice se zázvorem a okurkou

Horké / studené consomé s kuřetem z Bresse Hot

Pošírovaná a pečená foie gras s divokými houbami a omáčkou „gourmande“

Kambala plněná pěnou z bretaňských humrů přelitá omáčkou „nantua“

Fondant z holouběte a křepelky, zelí a šťáva z limetky

Teplé malinové suflé ovoněné citrusy, sezamová nougatine


Champagne banket v podání Bernarda Bacha

Buquoyský palác, čtvrtek 5. listopadu 2015, 20.00 hodin

Restaurace Bernarda Bacha Le Puits Saint Jacques v Pujaudran nedaleko Toulouse se může pyšnit hned dvěma michelinskými hvězdami. Mezi delikatesami, které restaurace nabízí, nesmí chybět foie gras nebo magret du Canard.

Pro hosty pražského banketu si připravil toto menu:

Amuse bouche

Konfitované foie gras z Toulouse s fenyklovými semínky, pyré z fazolek Tarbes a chutney z červené řepy

Mušle Saint Jacques s tartarem z ústřic Gillardeau a kaviárem z Aquitaine

Vařený humr Royal, ravioli v lanýžové kuřecí šťávě a řeřichový krém

Variace z domácího telete – filet, konfitované hrudí, pečený brzlík s jemným pyré z dýní a čočky Gers a emulzí Cazette

Marinované plátky manga, citronové želé, zmrzlina a pusinky à la violette z Toulouse

„Moje vzpomínka na dětství" - karamelový krém a  hruškovo - zázvorové granite


Festival se koná ve spolupráci s francouzskou ambasádou v Praze. Stejně jako každý rok podpořili i letošní program unikátního festivalu prestižní partneři, jako jsou mj. hotel Augustine, Best Western Premier Hotel International Brno, De´Longhi, Karlovarské minerální vody – Aquila a Mattoni, Riedel apod. Věhlasná šperkařská značka Roberto Coin je partnerem festivalu Grand Jour de Champagne dokonce již počtvrté. Hlavním mediálním partnerem je Český rozhlas.

Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na www.champagne-grandjour.cz, případně na FCB - www.facebook.com/Grand-Jour-de-Champagne-548505275216148

02384-GJDCH_banket_Brno_s_lidmi_032.jpg

 

02384-GJDCH_banket_Brno_jidlo__056.jpg



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 5 hodinami
Pivovar Tišnov slaví. Na největší degustační soutěži Evropy European Beer Star vyhrál se svým pivem Tišnovanka 11%, které se tak o...
Redakce GastroIN - 22. 09. 2025
Už šestý ročník Slováckého koštu slivovice pořádají Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice České republ...
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Reklama   •   Koupit reklamu