Dnes je 21. září 2025, svátek má Matouš
Úvod Aktuality Fazole na desítky způsobů Vytvořit článek
Fazole na desítky způsobů
Redakce GastroIN - 28. 05. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

29. 5. 2015 - HENČLOV - Pro milovníky fazolí, ale i pro ty, kteří se chtějí s touto surovinou naučit zacházet, je určen Festival fazolových specialit. Ten propukne 13. června na hřišti TJ Sokol Henčlov.

V rámci festivalu se můžete těšit na Mistrovství ČR v přípravě fazolové polévky, na týmovou soutěž O pohár Ministra zemědělství ČR a na bohatý doprovodný program. „Účelem akce je propagovat fazole jako zdravou surovinu opomíjenou v naší kuchyni a ukázat její všestranné využití v gastronomii, odpočinout si od stresových situací v zaměstnání a užít si jiné vaření než jsme zvyklí. V prvé řadě jde o zábavu,“ vysvětlil pořadatel Luděk Bil. Doplnil, že tohoto festivalu se mohou zúčastnit profesionálové i amatéři, kteří rádi vaří a umí nějaké zajímavé jídlo z fazolí. Je možné použít fazole suché, barevné, různých velikostí (předvařené), ale také sterilované nebo fazolové lusky mražené nebo čerstvé.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu