Dnes je 10. listopad 2025, svátek má Evžen
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Druhý ročník Luhačovické zabijačky se vydařil i v deštivém počasí Vytvořit článek
Druhý ročník Luhačovické zabijačky se vydařil i v deštivém počasí
Redakce GastroIN - 16. 03. 2014    0 Líbil se vám tento článek?

17. 3. 2014 - LUHAČOVICE - Již druhý ročník Luhačovické zabijačky proběhl v sobotu na hrázi Luhačovické přehrady v Pozlovicích. Nad zabijačkovými specialitami se tu potkali nejen místní, ale také návštěvníci z celého kraje. Zabijačkové dobroty letos voněly mezi dešťovými kapkami.

Od rána se u stánků se zabijačkovými specialitami scházeli lidé, aby si vybrali něco dobrého a popovídali si nad kalíškem slivovice. Lákal také řemeslný jarmark s čokoládovým řeznictvím, sušenými bylinkami nebo ukázkou kovářského umění. Pro děti tu byly soutěže a hry a nad tím vším se rozléhal vtipný výklad řezníka Nitky, zvaného Drobeček. Ten sem přijel ze Slezska a předvedl, jak se dělá pravá moravská zabijačka. Kromě bourání pašíka také přidal povídání o tom, jak se co na zabijačkách dělalo dříve, protkané svým osobitým šarmem.

„K ochutnání byla jelítka, jitrničky, ovar, tlačenka, škvarky, klobásky, sádlo i zabijačková polévka či řeznický gulášek Pro milovníky sladkostí byl v nabídce také čerstvý Luhačovický koláč, který šéfkuchaři Resortu Luhačovice pečou podle více než sto let starého receptu ze škvarků, máku a povidel Oproti minulému, prvnímu ročníku, bylo připraveno o třetinu více dobrot, prodejní plocha byla rozšířena o dva stánky a přesto se po všech specialitách doslova zaprášilo“, říká Lenka Blažková, projektová manažerka Resortu Luhačovice.

Na akci se přišlo podívat více než dvanáct set návštěvníků, kteří odolali nepřízni počasí. Kvůli silnému větru a dešti musela být Luhačovická zabijačka ukončena o několik hodin dříve, než bylo původně zamýšleno. Přesto se podařilo akci uspořádat a příjemně tak oživit jednu lázeňskou březnovou sobotu.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 6 hodinami
Už 15. a 16. listopadu se do Prahy vrací Prague Coffee Festival – největší kávová událost v Česku, která letos propojí výběrovou k...
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Praha se ve dnech 20.–22. listopadu stane centrem nejen cukrářské a gastronomické scény, ale také špičkové výběrové kávy. Specialt...
Redakce GastroIN - 08. 11. 2025
Celý svět si v sobotu 8. listopadu 2025 připomíná mezinárodní Den Vína zodpovědně (Wine in Moderation Day). K této celosvětové ini...
Reklama   •   Koupit reklamu