Dnes je 12. červenec 2025, svátek má Bořek
Úvod Aktuality Dobrých svijanských restaurací je zase o něco více, a to i v zahraničí Vytvořit článek
Dobrých svijanských restaurací je zase o něco více, a to i v zahraničí
Redakce GastroIN - 18. 03. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

21. 03. 2019 - Celkem 37 hodnotícími kritérii musí úspěšně projít každé restaurační zařízení, které se uchází o certifikát kvality Pivovaru Svijany.

Při náročném hodnocení v rámci zatím posledního, devatenáctého ročníku certifikace to dokázalo opět více restaurací a hospod než o rok dříve – celkem 133. Dobré svijanské restaurace jsou přitom již nejen po celé republice: mezi nejlepšími deseti jsou restaurace z Liberce, Sokolova, Prahy, ale i ze slovenské Nitry. Na čelním místě se v hodnocení umístil malý hostinec Škola Evaň, který tentokrát svou atmosférou a kvalitou podávaného piva předstihl i některé renomované tankové svijanské restaurace.

Certifikaci vybraných restaurací Pivovar Svijany provádí s cílem motivovat, vést a vychovávat hospodské ke zvyšování úrovně péče o pivo a celkově kultury pohostinství pravidelně již od roku  2000. Komise složená z obchodního zástupce pivovaru, oblastního vedoucího regionu, podsládka a technologa při podrobném hodnocení každé přihlášené restaurace sleduje vedle kvality točeného svijanského piva například také čištění a ošetřování chladícího zařízení, úroveň sklepního hospodářství, čistotu a výzdobu vlastního restauračního prostoru, úroveň obsluhy a celkové péče o zákazníka. Po udělení certifikátu, který se propůjčuje na dobu jednoho  roku, pak restaurace zůstávají po celou dobu pod stálým dohledem zaměstnanců pivovaru.  

„Ručíme za to, že z našeho pivovaru odchází jen to nejlepší pivo. Ale přinejmenším stejně důležitá je péče, kterou našemu zásadně nepasterovanému pivu věnují hostinští, kteří je pak servírují konečnému konzumentovi. V našich certifikovaných provozovnách si  proto velice pečlivě a po všech stránkách hlídáme kvalitu, ať už jde o čepování, skladování, techniku nebo třeba profesionalitu obsluhy.  A od letoška jim v tom podáváme i pomocnou ruku  v podobě speciálních kurzů správného čepování. O školení pro svůj personál a návštěvu svého zařízení svijanským odborníkem může požádat každý provozovatel,“ poznamenává Petr Menšík.

Největší koncentrace certifikovaných svijanských restaurací je na Liberecku a v Praze. Zájemci si mohou všechny vyhledat na mapě: https://www.pivovarsvijany.cz/kam-na-svijany/

Zdroj: Luboš Spálovský, Temper Communication a.s.
Redakčně kráceno



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 6 hodinami
Grilování patří k nejoblíbenějším letním aktivitám a není divu. Spojuje v sobě příjemné s užitečným – pobyt venku na čerstvém vzdu...
Redakce GastroIN - 10. 07. 2025
Milovníci památek a zároveň hudby se mohou těšit na právě začínající hudební festival Hrady CZ Ten začíná svou letošní tour na Toč...
Redakce GastroIN - 09. 07. 2025
Adresa: Modrá 227 Tel.: 572 411 450 Web: www.skanzenmodra.cz