Dnes je 21. květen 2025, svátek má Monika
Úvod Aktuality CZECH SPECIALS V DALŠÍM ROCE PŮSOBENÍ Vytvořit článek
CZECH SPECIALS V DALŠÍM ROCE PŮSOBENÍ
Redakce GastroIN - 24. 06. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

26. 06. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Již jedenáctým rokem sdružuje a marketingově podporuje restaurace, které vaří tradiční i moderní českou kuchyni projekt agentury CzechTourism, Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Czech Specials.

Kulaté modré logo Czech Specials je nejen vodítkem pro tuzemské a zahraniční hosty, kde mají ochutnat kvalitní českou kuchyni, je také důležitou certifikační značkou. Od srpna 2018, kdy administraci převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, požádalo o tuto certifikaci 40 restaurací z celé republiky a další žádosti přibývají. Kromě jiných byla letos certifikována restaurace Kulaťák, Gate, U Pinkasů a Triton v Praze, La Cave v Táboře, Zlatý lev a Radniční sklípek v Liberci, U Labutě v Přerově nebo Albero ve Valticích.

Nabídka certifikovaných restaurací je propagována nejen na webu projektu, ale i na sesterských webech CzechTourism, nově je možnost certifikované restauracie propagovat i v zahraničí. Projekt Czech Specials byl prezentován v dubnu v rámci Garden Food Festivalu v Praze. Ve stánku Czech Specials mohli návštěvníci ochutnat české speciality, které uvařili Tomáš Kalina a Jan Wiesner se svým týmem. Zájem o bramborovou polévku, kachní prsa s kroupami nebo o za studena vyšlehanou krupicovou kaši s jahodami byl veliký.

Kdo správně vyřešil gastrokvíz, mohl se zúčastnit losování o velmi zajímavé ceny. Asociace kuchařů a cukrářů chce přispět k dalšímu vzdělávání kuchařů a rozvíjet povědomí o českých tradičních specialitách, proto připravuje pro certifikované restaurace odborné semináře, kde budou účastnící objevovat zapomenuté regionální speciality, které se naučí vařit i servírovat moderním způsobem za použití regionálních surovin a výrobků.

Pokud vaše restaurace nabízí kvalitní českou a regionální kuchyni, v tradiční nebo moderní podobě, neváhejte se do tohoto projektu zapojit a zažádat si o certifikaci. Veškeré informace a podmínky certifikace naleznete na www.czechspecials.cz.

 

ZDROJ: AHR
TEXT: MIRKA HELMICHOVÁ, T&M CREATIVE / FOTO: ARCHIV AHR



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 12 hodinami
V Napajedlích se chystá jubilejní ročník oblíbené pivní slavnosti Festival malých pivovarů. V sobotu 21. června 2025 od 16 hodin m...
Redakce GastroIN - 20. 05. 2025
Legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem, koncert Davida Kollera, asijská zóna, talk stage, špičková vinařství a to...
Redakce GastroIN - 19. 05. 2025
Již 26. ročník festivalu Hello Jazz Weekend se uskuteční ve dnech 17. – 19. července 2025 v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Ves...