Dnes je 22. září 2025, svátek má Darina
Úvod Aktuality Cocktail international aneb festival vědy gastronomického prožitku odstartuje sezónu Vytvořit článek
Cocktail international aneb festival vědy gastronomického prožitku odstartuje sezónu
Redakce GastroIN - 01. 09. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

Brno, 5. srpna 2015 – Spirit bar přiveze do jihomoravské metropole světové barmany a pod názvem Cocktail international se tak uskuteční již druhý ročník festivalu míchaných drinků, který návštěvníky provede historií cocktailové kultury.

Celkem 9 unikátních barů, mnoho rozdílných barových stylů, více než osmdesát epických cocktailů, které ovlivnily svět mixologie a přes 20 nadšených barmanů se zkušenostmi z nejrůznějších koutů světa opanují atraktivní prostor venkovní terasy a foyer Janáčkova divadla v pátek 4. září 2015. První cocktaily se začnou podávat s odbitím zvonů v 15:00.

Barmani návštěvníky provedou základními pilíři historie cocktailů, širokou paletou chutí a moderními trendy míchaní nápojů. Důležitou součástí festivalu bude bohatý hudební program, který snoubí moderní klubovou hudbu s klasikou. V line upu se objeví několik předních DJů jako například Mehdi nebo Tosuya. Určitě přijde i Janáček. Úkolem DJů totiž bude v rámci své performance smíchat hudbu Leoše Janáčka s jiným moderním žánrem. Cocktail international není pouhou barovou performance, ale spíš večerní hudebně-gastronomická škola. „Frekventanti“ se vedle kvalitních míchaných nápojů s vyvinutými recepturami, které se vyrovnají vysokým světovým standardům, budou moci seznámit tzv. „vědou gastronomického prožitku“, která je hlavním mottem akce.

Pod tímto slovním spojením se může skrývat mnoho, ale majitel Spirit baru a pořadatel celé akce Filip Netušil pro něj s úsměvem na rtech používá jasnou definici: „VGP je jednoduše komplexní zajištění příjemně stráveného kulturně-společenského času v gastronomickém provozu, což by dle vzoru prvotřídních světových podniků mělo vždy zahrnovat atraktivní a pozitivní přístup barmanů, baristů a obsluhy k zákazníkům, umění vytvoření příjemné rodinné atmosféry podniku za aplikace psychologických, hereckých a mateřských schopností jednotlivců v podniku zaměstnaných, s cílem spokojeného, potažmo šťastného a odpočatého zákazníka v konečné fázi.“



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Už šestý ročník Slováckého koštu slivovice pořádají Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice České republ...
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Reklama   •   Koupit reklamu