Dnes je 21. září 2025, svátek má Matouš
Úvod Aktuality CHUTĚ A VŮNĚ SLOVÁCKÉ KUCHYNĚ PROVONÍ MÍSTNÍ RESTAURACE Vytvořit článek
CHUTĚ A VŮNĚ SLOVÁCKÉ KUCHYNĚ PROVONÍ MÍSTNÍ RESTAURACE
Redakce GastroIN - 27. 05. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

27. 5. 2015 - SLOVÁCKO - Sotva vydal Region Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu, velmi úspěšnou Kuchařku tradičních pokrmů na Slovácku II, má před sebou další náročný úkol. A to dostat tradiční slovácké pokrmy na stálé jídelní lístky místních restaurací. To aby mohl všechny ty piery, báleše, krajance, patenty, máčky, pagáče, vdolky, gule, opluskance a jiné dobroty ochutnat opravdu každý.

Do pilotního projektu Chutě a vůně slovácké kuchyně se zapojilo devět restaurací se zárukou vysoké kvality gastronomie. Vybrané restaurace poznáte podle označení na dveřích. Na jejich jídelních lístcích se objeví minimálně čtyři tradiční slovácké pokrmy, nabídku naleznete v ucelené podobě pod hlavičkou Chutě a vůně slovácké kuchyně, případně jednotlivé pokrmy viditelně označeny logem projektu.

02071-slovacka_hospoda_16.jpg

Obr. Slovácká hospoda, Hradčovice

Restaurace se rovněž chystají minimálně jedenkrát ročně pořádat večer v duchu slovácké gastronomie spojenýs cimbálovkou a ochutnávkou vín.Region Slovácko přislíbil zapojeným restauracím propagaci na web. stránkách www.slovacko.cz, www.slovackakucharka.cz, na facebookovém profilu Chutě a vůně slovácké kuchyně a Slovácko. Propagace dále probíhá formou tištěného informačního materiálu, kde se kromě kontaktůna restaurace představí i obě knižní Kuchařkytradičních pokrmů na Slovácku, a také akce spojené s gastronomií – všechny košty, Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, Den medu a medoviny, Slovácký festival chutí a vůní, Festival česneku, pečení chleba, vaření trnek nebo gastroakce spojené se zvykoslovným rokemna Slovácku jako jsou např. fašanky, hody či zarážení hory.

Návštěvníkovi regionu se tak nabízí možnost koupit si kuchařku, zúčastnit se tradičních folklorních akcí i ochutnat tradiční slováckou kuchyni ve vybraných restauracích. Zároveň získá přehled o veškerých aktivitách spojených s gastronomií na Slovácku.

Získat restaurace do pilotního projektu nebylo vůbec snadné, ale věříme, že se podařilo zapojit nejlepší z nejlepších a že se v následujících letech přidají další podporovatelé tradiční slovácké kuchyně.

TRADIČNÍ SLOVÁCKOU KUCHYNI MŮŽETE OCHUTNAT V TĚCHTO RESTAURACÍCH:

Hotel a restaurace Koníček, Uherské Hradiště

BalonCentrum Břestek

Hotel Buchlov

Hotel Bukovanský mlýn, Bukovany

Hotel Mlýn Velehrad

Hotel Skanzen, Modrá

Kemp a penzion Slovácký dvůr, Ostrožská Nová Ves

Restaurace Panský dvůr, Kunovice

Slovácká hospoda, Hradčovice

02071-LgSlovacko2.jpg



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu