Dnes je 14. červenec 2025, svátek má Karolína
Úvod Aktuality 3 tipy na drinky, které vás rozehřejí na těle i duši Vytvořit článek
3 tipy na drinky, které vás rozehřejí na těle i duši
Redakce GastroIN - 23. 01. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

24. 06. 2019 - Mrazivé dny a dobrý koktejl na zahřátí. To je kombinace, která snad nikdy neomrzí.

Když si ještě navíc přimyslíte praskající krb, příjemnou hudbu či film a bílo za oknem, jedná se jistě o představu ideálně stráveného zimního večera. A čím jej ještě doladit? Přece skvělým koktejlem na zahřátí. Zapomeňte však na klasiky jako je grog a svařák a zkuste se odměnit něčím chuťově zajímavějším. Kombinace vodky s medem a citrónem, nebo skotská whisky v doprovodu vína a koření či likér s čokoládou a chilli vás rozhodně nezklamou.

 

 

Hot Toddy na bázi vodky

Ingredience na 1 drink:

* 4 cl vodky Smirnoff

* 1-2 lžičky medu (podle chuti)

* 1 cl čerstvé citronové šťávy

* 15 cl horké vody

* 2-3 plátky čerstvého zázvoru

* citrón, hřebíček

Postup:

1. Do varné sklenice na horké nápoje přidávejte postupně všechny suroviny.

2. Důkladně promíchejte.

3. Dozdobte hřebíčkem zapíchaným v citrónu a servírujte.

Svařené víno s whisky

Ingredience na 4 drinky:

* ½ pomeranče

* ½ citronu

* 2 mandarinky

* 75 g třtinového cukru

* 3 hřebíčky

* ½ tyčinky skořice

* 1 bobkový list

* 1 vanilkový lusk

* 1 badyán

* špetku muškátového oříšku

* 75 cl červeného vína

* 10 cl Johnnie Walker Black Label

Postup:

1. Citrusy důkladně opláchněte.

2. Z pomerančů, mandarinek a citronu vykrájejte dužinu. Z odřezků vymačkejte přebytečnou šťávu a spolu se slupkami ji vložte do pánve. Vsypte cukr a nechte jej rozpustit.

3. Přidejte koření, zakápněte trochou vína a svařte, aby se všechny chutě a vůně uvolnily. Jakmile začne směs houstnout/sirupovatět, je hotovo.

4. Zbylé víno s whisky Johnnie Walker ohřejte, ochuťte kořeněným sirupem a podávejte.

5. Dozdobte sušeným ovocem, například sušeným plátkem pomeranče či citrónu.

Horká čokoláda se sušeným chilli

Ingredience na 1 drink:

* 4 cl Baileys Original

* 10 cl horké čokolády

* šlehačka

* čokoládové vločky, marshmallow a sušené chilli

Postup:

1. Čokoládu ohřejte na slabém plameni a pro její zjemnění přidejte kapku mléka nebo smetany.

2. Do sklenice si odměřte 4 cl likéru Baileys Original a až bude čokoláda dostatečně horká, přilijte jej.

3. Na vrch přidejte šlehačku, ozdobte čokoládovými

vločkami, marshmallow a sušenou chilli papričkou, která podtrhne celkovou chuť.

 


Zdroj: Sylvie Micková, PR.Konektor



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 1 hodinou
CZ&SK Hello Jazz Weekend se už po 26. uskuteční od 17. do 19. července v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Veselí nad Moravou. Fa...
Redakce GastroIN - 11. 07. 2025
Grilování patří k nejoblíbenějším letním aktivitám a není divu. Spojuje v sobě příjemné s užitečným – pobyt venku na čerstvém vzdu...
Redakce GastroIN - 10. 07. 2025
Milovníci památek a zároveň hudby se mohou těšit na právě začínající hudební festival Hrady CZ Ten začíná svou letošní tour na Toč...