Dnes je 21. červenec 2025, svátek má Vítězslav
Úvod Aktuality Štědrovečerní tabule - kreativní výzva Vytvořit článek
Štědrovečerní tabule - kreativní výzva
Redakce GastroIN - 14. 12. 2022    0 Líbil se vám tento článek?

19. 12. 2022- ČR - Ani k vytvoření domácí vánoční výzdoby není potřeba ruinovat bankovní konto. Paní Ilona žije v Liptále a je sociální pedagožka. Má velkého koníčka – floristiku, a i když absolvovala odborné kurzy, považuje se za nadšeného „hobíka“, který vázáním a aranžováním kytek vyplňuje každou volnou chvilku.

Pro náš časopis ideální objekt pro kreativní výzvu. Zadání bylo jednoduché: za nedělní odpoledne vytvořit výzdobu štědrovečerní tabule jen z toho, co je zrovna po ruce! A jak to dopadlo? A vyzkoušíte to také?

„Byla to opravdu improvizace. Pomáhaly mi děti – devítiletá Jůlinka a šestiletý Pavlík. Vykrojit tvary z mrkve napadlo Jůlinku. Je to náš vánoční zvyk, dáváme si je pro štěstí do polévky, děti pak baví různé vánoční symboly v polévce hledat. A to krásné kapří prkýnko si Pavlík zrovna včera koupil na adventním jarmarku. Sněhové vločky z papíru nám vyšly spíš jako sluníčka, ale vůbec nám to nevadilo. Papír, špejle, špunty, fixy, ořechy, mrkev, perníčky... všechno bylo doma po ruce. Pak už jsme si jen „hráli“ a zkoušeli různé aranže. Chtěla jsem tabuli v přírodním stylu a Jůlinku napadnul ten modrotisk – inspirací byla asi zástěra, kterou používám při vaření.

Moc jsem si to adventní tvoření s dětmi užila a všem vřele doporučuji vyzkoušet si to. Nemusí být všechno perfektní. Důležitý je ten společný zážitek – to v obchodě člověk nekoupí,“ zhodnotila paní Ilona.

Zdroj: redakce



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 18. 07. 2025
Do prestižního mezinárodního žebříčku Top 500 Bars se opět skvěle zařadil pražský Black Angel’s Bar. Pro rok 2024/2025 se umístil...
Redakce GastroIN - 17. 07. 2025
Lidé by si měli v létě dávat pozor, jak skladují balenou vodu. V horkých dnech dochází k její rychlé kontaminaci. Pokud se voda...
Redakce GastroIN - 16. 07. 2025
Léto a horké počasí nepřeje těžkým jídlům. Naopak jsou v kurzu saláty. Čerstvé suroviny v kombinaci s kvalitními bílkovinami jsou...