Dnes je 23. září 2025, svátek má Berta
Úvod Aktuality Čokoládový festival ve Velkých Losinách nabízí také soutěže pro profesionály i amatéry Vytvořit článek
Čokoládový festival ve Velkých Losinách nabízí také soutěže pro profesionály i amatéry
Redakce GastroIN - 15. 09. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

16. 9. 2015 - VELKÉ LOSINY - Moudrost říká, že: „Není nad dobrého přítele. Kromě dobrého přítele s čokoládou.“ Snad i proto má Janča Kašparová z Velkých Losin tolik přátel. Její čokoláda a dobroty z ní vytvořené mluví za ni.

A protože dobrých přátel a dobré čokolády není nikdy dost a do malé velkolosinské pralinkárny by se určitě všichni nevešli, zrodil se v její hlavě sen: Čokoládový festival.

Festival, který právě připravujeme, chce oslovit Vás všechny, kteří milujete lahodné pokrmy, a to nejen z čokolády. Vás, kteří máte rádi nádhernou krajinu podhůří Jeseníků a tušíte, že lázeňské místo Velké Losiny je čím dál hezčí. Vás, kteří nejen rádi jíte, ale rádi se i hýbete.

Je úplně jedno jestli je Vám pět nebo už si užíváte důchodu, festival Čokoládové lázně aneb čokoláda v pohybu (26.-27.9.2015) je pro všechny, kteří vědí, že život se má měřit na zážitky.

 

Soutěže pro profíky i amatéry

Soutěžit se bude v těchto kategoriích:

I. Profesionálové senioři, pedagogové cukrářského oboru

Prokázání IČ

 

II. Juniorská kategorie – studenti cukrářského oboru

Prokázání IČ

 

III. Amatérští nadšenci

Nepodnikají v gastronomickém oboru, ale umí

 

Zadání pro výrobu exponátu pro kategorii I., II. a III.

SLAVNOSTNÍ VÝROBEK

Soutěžící má za úkol připravit exponát (maketu) o maximálních rozměrech základny 50x50cm a maximální výšce 80cm uložené na podložce.

Téma - atraktivně ztvárnit vše k Velkým Losinám (např. lázně a aktivity, cestujeme do lázní, Papírna Velké Losiny, knihy, krabičky, kalendáře, stůl, kalamář, zámek Velké Losiny a vše co k této památce má vazbu).

Všechny exponáty budou laděny do barvy čokoládové nebo kombinací čokoládové, bílé či smetanové.

Na dohotovení nejedlé (makety) je možné použít - modelovací čokoládovou hmotu, plastický cukr a jiné hmoty používané na dohotovení dortů různých tvarů a monumentů.

Povolené jsou – floristické pásky, umělé pestíky, drátky na prostorové ozdoby.

Při dohotovení je možné použít pro atraktivnost vzhledu zlatou, měděnou, bronzovou, rubínovou a stříbrnou jedlou barvu.

Přihláška musí být zaslána do 23. září 2015 do 24 hodin na e- mail: kasparova.ja@centrum.cz




TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 15 hodinami
Už šestý ročník Slováckého koštu slivovice pořádají Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice České republ...
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Reklama   •   Koupit reklamu