Dnes je 19. květen 2025, svátek má Ivo
Úvod Aktuality Zpracujte čerstvé ovoce a zeleninu: V jednoduchosti je krása a spousta chuti! Vytvořit článek
Zpracujte čerstvé ovoce a zeleninu: V jednoduchosti je krása a spousta chuti!
Redakce GastroIN - 03. 09. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

13. 09. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Pustili jsme se do osvědčených, „léty prověřených“ receptů, které jsme lehce vylepšili. Zkusili jsme i něco nového, „vypůjčeného“ ze vzdálenějších krajin.

ako vždy jsme však sáhli po co možná nejkvalitnějších ingrediencích a čerstvých surovinách z našich luhů a hájů.

V žádném z našich receptů nechyběly čerstvé suroviny, kterých je v srpnu k mání požehnaně. Navíc jim „stačí“ jen minimální úprava, abyste s jejich využitím na talíři vykouzlili hotové zázraky. V srpnu seženeme meruňky, broskve, letní jablka a hrušky, švestky, angrešt, rybíz, hroznové víno nebo ostružiny. My jsme tuhle ovocnou nadílku využili hned ve dvou našich receptech. Tvarohové knedlíky s meruňkami jsou prostě nepřekonatelné a trhanec s čerstvě natrhanými malinami jsme si zase skoro nemohli utrhnout od pusy.

Ze zeleniny je v tuto dobu na trhu čerstvá brokolice, celer, cibule, česnek, cuketa, fazole, hrách, kapusta, růžičková kapusta, kedlubny, květák, mrkev, okurky, pórek, ředkvičky, červená řepa, patizón, salát nebo bílé a červené zelí. A také papriky a rajčata různých barev, tvarů a chutí. Tak akorát zralá, sladká cherry rajčátka jsme využili hned nadvakrát. Ozdobila náš slaný koláč a chuť dodala luxusnímu leču, které se z „polozapomenutého“ pokrmu v poslední době dostalo na menu restaurací a bister, kde zkrátka vědí, že v jednoduchosti je krása a (nejen) v tomto případě i spousta chuti a vitaminů.

Naše menu

Ráno jsme dostali chuť na palačinku, ale zároveň jsme si vysnili snídani lehkou jako obláček. Zvolili jsme tedy trhanec s malinami. K letnímu obědu nám přišla vhod studená okurková polévka a lečo s cherry rajčátky. K odpolední svačině jsme naložili pár hermelínů a k tomu přikusovali slaný rajčatový koláč z listového těsta. K večeři jsme se pustili do přípravy meruňkových knedlíků z tvarohového těsta, které jsou neuvěřitelně jednoduché a zároveň neskutečně dobré.

 

RECEPT NA TRHANEC S MALINAMI

RECEPT NA STUDENOU OKURKOVOU POLÉVKU

DALŠÍ RECEPTY



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 7 hodinami
Již 26. ročník festivalu Hello Jazz Weekend se uskuteční ve dnech 17. – 19. července 2025 v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Ves...
Redakce GastroIN - 16. 05. 2025
Slovácké kulturní léto vstupuje už do svého 18. ročníku.  A opět na začátku prázdnin rozhýbe a roztančí Uherské Hradiště. Tentokrá...
Redakce GastroIN - 15. 05. 2025
Nefiltrovaný ležák Broumy zvítězil v kategorii kellerbier na světovém World Beer Cupu – soutěži, která je považována za olympiádu...