Dnes je 12. září 2025, svátek má Marie
Úvod Aktuality Zažijte masopustní veselí ve Valašském muzeu v přírodě Vytvořit článek
Zažijte masopustní veselí ve Valašském muzeu v přírodě
Redakce GastroIN - 28. 01. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

28. 1. 2013 - ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Únor je ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm ve znamení zábav a bujarého veselí. Vše vrcholí v posledních masopustních dnech, kterým se na Valašsku jinak říkalo také končiny či fašank.

První únorovou sobotu ožije areál Dřevěného městečka obchůzkami masopustních masek z Valašska a Moravského Slovácka. „Návštěvníci můžou ochutnat širokou nabídku zabíjačkových výrobků z dílen přibližně dvou desítek mistrů řezníků z okolních regionů a svým hlasem ovlivnit vítěze soutěže O nejlepší řeznický stánek“, řekla Milena Bahounková, režisérka programu.

Součástí programu je 16. ročník soutěže „O nejlepší valašskou klobásku“ a 6. ročník soutěže „O nejlepší valašskou tlačenku“.  Vítěze soutěže o nejlepší produkty určí 5ti členná porota, složená z vylosovaných zástupců zúčastněných firem.


Oficiální program:

2. 2. 2013 (sobota) Dřevěné městečko

09:00 Otevírací doba muzea

09:15 - 10:00 Vyhrává dechová hudba Galička

10:00 Slavnostní zahájení pořadu z balkónu fojtství  Vyhlášení soutěží

10:30 - 11:00 Vyhrává cimbálovka Javořina pod vedením Drahy Klimkové

11:00 Hra o svaté Dorotě s obchůzkami Farního sdružení dětí ze Zašové

11:30 Masopustní obchůzky souborů Lipina z Vracova, Javořina a Radhošť z Rožnova p. R.

12:15 - 13:30 Vyhrávání cimbálovky Javořina a dechové hudby Galička

13:30 Vyhlášení výsledků soutěží13:50 Hra o svaté Dorotě s obchůzkami Farního sdružení dětí ze Zašové

14:20 Masopustní obchůzky souborů Lipina z Vracova, Javořina a Radhošť z Rožnova p. R.

15:00 Pochovávání basy v podání veterán klubu souboru Radhošť

16:00 Ukončení pořadu

00623-masopust_skanzen.jpg



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Redakce GastroIN - 09. 09. 2025
Kdo se bojí, nesmí do zahrady. Bude plná pohádkových bytostí a strašidel. Botanická zahrada hl. m. Prahy totiž opět připravuje pře...
Reklama   •   Koupit reklamu