Dnes je 3. říjen 2025, svátek má Bohumil
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Zámek v Kroměříži zažije Knížecí hon Vytvořit článek
Zámek v Kroměříži zažije Knížecí hon
Redakce GastroIN - 08. 01. 2011    0 Líbil se vám tento článek?
8. 1. 2011 KROMĚŘÍŽ – Knížecí hon z časů olomouckého arcibiskupa se chystá v prostorách zámku v Kroměříži. Uskuteční se v pátek 14. ledna od 15 do 22 hodin. Hlavním tématem akce je starozámecká kuchyně a příprava jídla podle historických receptur dochovaných arcibiskupské knihovně.  „Návštěvníci zámku se dozví, jakou zvěř ulovila knížecí společnost olomouckého arcibiskupa v okolních revírech, čím pohostila honce a jak asi vypadala slavnostní tabule z právě ulovené zvěře a samozřejmě taky jak tato knížecí večeře chutnala,“ pozvala k účasti Dagmar Šnajdarová z kroměřížského pracoviště Národního památkového ústavu, který Knížecí hon pořádá společně se společností Globál Chropyně a okresním mysliveckým spolkem Kroměříž.   Vstupenka na akci stojí 70 korun, děti mohou přijít zdarma. Vstupné zahrnuje myslivecký program na nádvoří zámku a v „Kredenci“, ochutnávku, návštěvu vybraných zámeckých sálů, za příznivého počasí vstup na věž a prohlídku města z ptačí perspektivy.  Program Knížecího honu:  15.00               zahájení 15.30               slavnostní výřad zvěře 16.15               „S kuchařem v zámeckém KREDENCI“ – příprava slavnostní tabule na vlastní oči 18.00               losování zvěřinové tomboly 16.00 – 22.00  zvěřinové hody dle historických receptur, menu 300,- Kč  Kontakty:  Ing. Martin Krčma, kastelán Státního arcibiskupského zámku v Kroměříži, 573 502 015, 725 173 391, krcma@kromeriz.npu.cz, www.zamek-kromeriz.cz  Bc. Dagmar Šnajdarová, pracovník PR  NPÚ Kroměříž, 573 301 435, 725 308 460, snajdarova@kromeriz.npu.cz, www.npu.cz


TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 6 hodinami
Po dvou letech čekání se milovníci slivovice znovu dočkají! Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice Česk...
Redakce GastroIN - 02. 10. 2025
Prestižní ocenění Regionální potravina Zlínského kraje převzali lokální vítězní výrobci od ministra zemědělství Marka Výborného, ř...
Redakce GastroIN - 01. 10. 2025
Festival Grand Jour de Champagne vstupuje do svého osmnáctého ročníku a potvrzuje své výjimečné postavení na české gastronomicko-e...
Reklama   •   Koupit reklamu