
Společnost A.W. spol. s r.o., výrobce Olomouckých tvarůžků, zahájila strategický projekt zaměřený na optimalizaci výrobních procesů a postupné navýšení výrobní kapacity.
První etapa investičního záměru vychází především ze snahy společnosti optimalizovat klíčové interní procesy. Přístavba o přibližně 320 m² posílí zejména stabilitu i kvalitu výroby a umožní mírné navýšení výrobní kapacity. „Vnímáme tuto investiční etapu primárně jako investici do modernizace a dalšího zkvalitnění výroby. Chceme, aby si naši zákazníci byli jistí, že tradiční Olomoucké tvarůžky, které mají rádi, budou i nadále vyráběny v nejvyšší možné kvalitě,“ říká Michal Pavelka, ředitel společnosti A.W., výrobce Olomouckých tvarůžků, a doplňuje: „Zároveň pokračujeme v technologické studii výstavby zcela nového závodu pro výrobu Olomouckých tvarůžků v Lošticích, který by měl vyrůst v rámci další investiční etapy.“
Rozšíření výroby v rámci první investiční fáze zahrnuje vytvoření nových prostor pro stávající mycí centrum a pořízení další mycí linky, vybudování nových prostor expediční chladírny a optimalizaci toku tvarůžků mezi jednotlivými technologickými kroky ve stávajících prostorách.
Stavební práce budou dokončeny v listopadu 2025, následovat bude propojení stávajících a nových prostor během prosince. Kompletní spuštění provozu je plánováno na leden 2026. Všechny práce budou po celou dobu probíhat tak, aby nedošlo k omezení výroby ani k přerušení dodávek tvarůžků na trh.
