Dnes je 21. listopad 2025, svátek má Albert
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Vítězkou soutěže mladých someliérů BOHEMIA SEKT Trophée Talent je studentka z Poličky Vytvořit článek
Vítězkou soutěže mladých someliérů BOHEMIA SEKT Trophée Talent je studentka z Poličky
Redakce GastroIN - 08. 10. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

 Ve Starém Plzenci se ve středu 2. října odehrál šestadvacátý ročník soutěže BOHEMIA SEKT Trophée Talent pro mladé someliérky a someliéry.

Soutěž přilákala rekordních 32 studentů z gastronomických a hotelových škol z celé České republiky, kteří se sešli v sídle společnosti BOHEMIA SEKT ve Starém Plzenci. Na mladé talenty čekaly náročné disciplíny, včetně testu odborných znalostí sestávajícího se z 50 otázek, servisu sektu, slepé degustace a popisu vína před odbornou porotou.

„Letošní ročník přilákal mnoho talentů. Úroveň soutěžících se každým rokem zvyšuje a o soutěž je stále větší zájem což nás, jako výrobce vína velmi těší. Děkujeme pedagogům, že své studenty dobře připravují na práci v oboru,“ říká Martin Fousek, marketingový ředitel společnosti BOHEMIA SEKT, která talenty každoročně podporuje.

Do odpoledního finále postoupili 3 nejlepší, kteří museli během 12 minut zvládnout dekantaci červeného vína, slepou degustaci a párování vín s vybranými pochutinami hosty. Zlatý korek a titul Mistryně ČR juniorské kategorie si odnesla Gabriela Unčovská, která soutěžila podruhé. Druhé místo obsadil Ondřej Vlček z Akademie hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni a třetí skončila Nikola Křehlíková, rovněž z plzeňské akademie.

Na soutěžící dohlížela odborná porota složená z viceprezidentů Asociace sommelierů Františka Koudely a Zlatka Míčky, kteří ocenili úroveň soutěžících. „Soutěž BOHEMIA SEKT Trophée Talent je pro studenty velmi motivující. Nejenže je to nutí neustále se zlepšovat díky jejímu vysokému reprezentačnímu standardu, ale také jim otevírá dveře k budoucím pracovním příležitostem a úspěchům v seniorských kategoriích. Vnímám tuto soutěž jako klíčovou pro rozvoj mladých talentů v someliérském oboru,“ uvedl František Koudela.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 5 hodinami
Pivo Bernard posloužilo v zátěžovém testu lanovky Skiareálu Orlické Záhoří. Na sedačkách byly místo pasažérů sudy. Plné padesátil...
Redakce GastroIN - 20. 11. 2025
Black Friday, tedy Černý pátek, je pojem rozšířený po celém světě a Česká republika není výjimkou. Vždy se jedná o pátek, který ná...
Redakce GastroIN - 19. 11. 2025
Jak co nejlépe, a ještě k tomu udržitelně spojit rum a čokoládu do originálního drinku? Takový úkol letos čeká na účastníky druhéh...
Reklama   •   Koupit reklamu