Dnes je 21. září 2025, svátek má Matouš
Úvod Aktuality VAŘENÍ POD ŠIRÝM NEBEM, JIŽ POPÁTE NA OCTÁRNĚ Vytvořit článek
VAŘENÍ POD ŠIRÝM NEBEM, JIŽ POPÁTE NA OCTÁRNĚ
Redakce GastroIN - 16. 04. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

17. 4. 2015 - KROMĚŘÍŽ - Vážení přátelé dobrého jídla, ve dnech 22. – 24. května 2015 se bude konat v Kroměříži v areálu hotelu Octárna již tradiční gastronomický festival pod názvem Moravia Food Festival.

Vzhledem k oblíbenosti a stále větší návštěvnosti akce uspořádá hotel Octárna letos již pátý ročník. Festival probíhá za účasti vyhlášených specialistů z oboru gastronomie a hotelnictví.  Cílem a myšlenkou festivalu je představit a prezentovat kvalitní podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat pod jednou střechou. Letos se festivalu zúčastní hotel Octárna, restaurace U Bruna, hotel Vega z Pozlovic, restaurace Tomášov ze Zlína, restaurace Cukrovar z Holešova. Budete mít možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody i dezerty. Návštěvníci se mohou těšit např. na filovaný stařený entrecote na salátu waldorf s domácí ciabattou se sušenými rajčaty nebo galantinku z králičí pěny s liškovým ragů a šalvějovým krupetem. Připraven bude také ústřičný a rybí bar, bar s míchanými nápoji, stánek s moravskými víny nebo výborným místním pivem z pivovaru Maxmilián.

Během celého víkendu bude probíhat bohatý doprovodný program. Nedílnou součástí je i live vaření přímo na podiu, kde se Vám představí např. pan Jan Davídek, executive chef z pražského kulinářského týmu Czech Chefs. Pan Davídek se se svým týmem v loňském roce zúčastnili a vyhráli celosvětovou prestižní soutěž FHA 2014 Culinary Challenge pořádanou v Singaporu. Přípravu výherního menu této celosvětové soutěže můžete vidět na vlastní oči. Dále jsme pro Vás připravili filetování a porcování čerstvého tuňáka Sashimi o váze cca 35 kg, který bude uloven na udici rybářem ze Srí Lanky jen pár dní před konáním festivalu. Tuto rybu budete moci i ochutnat. Tak trochu nebezpečné hrátky s vínem, tedy sekání sektů Vám představí přímo samotný dvojnásobný mistr republiky Michal Jandl. Hosté se mohou těšit i na živou cimbálovou muziku a soutěže. Bližší informace naleznete na www.festivaljidla.cz.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu