Dnes je 10. květen 2025, svátek má Blažena
Úvod Aktuality Vaňkovy kuchařky oceněny na Gourmand Cookbook Awards Vytvořit článek
Vaňkovy kuchařky oceněny na Gourmand Cookbook Awards
Redakce GastroIN - 11. 04. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

11. 4. 2013 - PRAHA - Roman Vaněk a jeho tým získali ocenění pro své kuchařky na mezinárodní soutěži Gourmand Cookbook Awards. Poklady klasické české kuchyně byly oceněny v kategorii Kuchařské knihy pro profesionály a titul Sushi Doma v kategorii Japonské kuchařky. Kniha Sushi doma dokonce postoupila do první pětky finalistů a zúčastnila se slavnostního ceremoniálu v Paříži v Le Caroussel du Louvre.

V kategorii  „Nejlepší kuchařská kniha pro profesionály“ byla vyhodnocena kniha šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka s názvem Poklady klasické české kuchyně. Tato kniha obsahuje recepty a rady nefalšované české kuchyně zpracované krok po kroku tak, aby i naprostý začátečník byl schopen podle ní jídla uvařit. O to víc zasluhuje uznání to, že kniha byla porotou zařazena a oceněna v kategorii knih pro profesionály. Kvalitu a oblíbenost knihy u nás potvrzuje šest vydání v průběhu jedenácti měsíců a přes 40 000 prodaných výtisků.

V kategorii  „Nejlepší japonská kuchařská kniha“  byla oceněna kniha Sushi – Doma krok za krokem. Na jejím vzniku se podílel nejen Roman Vaněk, ale i šéfkuchař Marek Hora, který je členem World Sushi Skill Institute a umístil se v první desítce v mezinárodní soutěži v umění přípravy sushi. Úvodní kapitolu o historii sushi a kapitolu o nápojích pak napsal Zdeněk Ertl. Produkci knihy zajistil Jan Kobylák.

Obě knihy byly zároveň zařazeny ve svých kategoriích do soutěže o nejlepší  kuchařskou knihu na světě. Vítězové mezinárodní soutěže Gourmand World Cookbook Awards budou vyhlášeni 23. února 2013v Paříži v Le Carrousel du Louvre.

Prestižní světová soutěž o nejlepší kuchařskou knihu  Gourmand World Cookbook Awards byla založena Edouardem Cointreau v roce 1995 a každým rokem vyhodnocuje nejlepší kuchařské knihy a knihy o víně z celého světa. Letošního ročníku se zúčastnilo  několik tisíc knih z více jak 150 zemí.

„Je to pro nás významné ocenění“, svorně prohlašují majitelé a zároveň i jednatelé nakladatelství PRAKUL PRODUCTION, Roman Vaněk a Zdeněk Ertl.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 13 hodinami
Elimon FRESH festival přiveze do Plzně to nejlepší z české gastronomie i hudební scény. Návštěvníky čeká víkend plný chutí, skvělý...
Redakce GastroIN - 08. 05. 2025
Slavnost chřestu a vína se bude konat už 17. až 18. května v Ivančicích. Návštěvníci se mohou těšit nejen na pořádnou porci špičko...
Redakce GastroIN - 07. 05. 2025
Patnáctý ročník Svátku růžových vín a… „bublinek“, který se konal tradičně 1. května 2025 ve Ville Richter a přilehlé Svatováclavs...