Dnes je 1. listopad 2025, svátek má Felix
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Víkendové tipy, i bez masa si skvěle pochutnáte Vytvořit článek
Víkendové tipy, i bez masa si skvěle pochutnáte
Redakce GastroIN - 20. 04. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

20. 4. 2013 - Proč se každý víkend cpát masem, po kterém je vám často těžko, když existuje spousta skvělých receptů bez něj?

Nemusíte být přitom zastáncem vegetariánské stravy, aby vám naše víkendové tipy zachutnaly. Výbornou paštiku si totiž můžete udělat i ze zeleniny a místo krkovičky si v neděli usmažte tofu.

Přesvědčte se sami, že i bez masa můžete mít vydatný víkendový oběd.

 

Sobota:

  • Brokolicová paštika (celý recept zde)
  • Špagety s cherry rajčaty a mozzarellou (recept níže)
  • Palačinky s tvarohem a jablky (celý recept zde)

Neděle:

  • Jarní špenátová polévka s jablíčkem (celý recept zde)
  • Smažený sýr Tofu s nastrouhanou ředkví (celý recept zde)
  • Hrušky na víně se šlehačkou (recept níže)

 

Špagety s cherry rajčaty a mozzarellou

Špagety s cherry rajčátky a mozzarellou

Počet porcí: 4

Ingredience:

  • špagety 400 g
  • rajčátka cherry 300 g
  • olivový olej 70 ml
  • citronová šťáva 5 polévkových lžíc rovných
  • sůl 3 špetky
  • na kostky nakrájená mozzarella 150 g
  • nasekaná bazalka 1 šálek
  • nasekaná listová petržel 1 šálek
  • velký stroužek česneku 1 ks
  • hrubě mletý pepř 3 špetky
  • květy pažitky(nemusí být) 2 ks

Postup přípravy:

Špagety uvařte podle návodu na obalu. Nasekanou bazalku a petrželku dejte do mísy. Přidejte olej, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a vše promíchejte. Přidejte rajčata, uvařené, scezené špagety, mozzarellu a podle chuti pepř. Promíchejte a podávejte ozdobené kvítky pažitky.

 

Hrušky na víně se šlehačkou

Počet porcí: 4

Ingredience:

  • hrušky 4 ks
  • červené víno 100 ml
  • cukr 3 lžíce
  • čokolády na vaření 80 g
  • máslo 40 g
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • ořechová jádra 15 g
  • šlehačka 1 ks

Postup přípravy:

Hrušky oloupeme, rozkrojíme podélně na půlky, vykrojíme jadřince, vložíme do kastrolku s vínem a čtyřmi lžícemi vody, posypeme cukrem, krátce podusíme pod poklicí a přeložíme na talířky. Čokoládu rozlámeme na kousky,máslo drobně nakrájíme, vložíme do hrnku a ve vodní lázni zahříváme, až vznikne hladká omáčka. Zředíme vínem od dušeni hrušek ,nalijeme na hrušky, ozdobíme šlehačkou a posypeme nakrájenými ořechovými jádry. Hned podáváme.

 

Dobrou chuť.

 

 



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 31. 10. 2025
Barmani a barmanky z dvaadvaceti evropských zemí se od 26. do 30. října zúčastnili European Cocktail Championship konaném na palub...
Redakce GastroIN - 31. 10. 2025
Na letošní výstavě dýní a dýňových aranžmá v Botanické zahradě hl. m. Prahy přibyla mimořádná novinka – dvojice giga dýní, které s...
Redakce GastroIN - 31. 10. 2025
Mezi krásy podzimu patří i nové, mladé víno. Tradice Svatomartinského vína sahá až na dvůr císaře Josefa II., kdy bylo zvykem na d...
Reklama   •   Koupit reklamu