Dnes je 14. září 2025, svátek má Radka
Úvod Aktuality Tým Plzeňského Prazdroje má nového generálního ředitele Vytvořit článek
Tým Plzeňského Prazdroje má nového generálního ředitele
Redakce GastroIN - 26. 08. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

26. 8. 2013 - Na pozici generálního ředitele Plzeňského Prazdroje nastoupil s platností od 1. srpna 2013 Paolo Lanzarotti.

Do své nové funkce si přináší bohaté zkušenosti z vysokého managementu, strategického plánování a komerční oblasti. Před nástupem do SABMiller v roce 2005 strávil 18 let na vedoucích pozicích v ropném a plynárenském průmyslu. Během své dosavadní kariéry u SABMiller vedl Paolo Lanzarotti podniky na několika pivních trzích v různých zemích, včetně Itálie, Slovenska a v nedávné době Indie.


Paolu Lanzarottimu je 47 let a pochází z Velké Británie. Je britské a italské národnosti. Vystudoval na King’s College při Londýnské univerzitě. Je rovněž držitelem titulu MBA z Open University v Anglii.


V pivovarnictví působí již devátým rokem. Do SABMiller nastoupil v roce 2005 a postupně prošel řadou komerčních pozic v Itálii. Poté se ujal role generálního ředitele na Slovensku a následně v Indii. Na Slovensku vedl 1,5 roku Pivovary Topvar, odtud se přesunul do Indie, kde řídil oživení indického podniku SABMiller, zahrnujícího 14 výrobních závodů.

„Myslím si, že pivo je fantastický produkt, a jsem velmi hrdý na to, že mohu vést společnost, která je lídrem pivního trhu v zemi, kde je pivo součástí národního dědictví a jejíž obyvatelé jsou na tento český národní symbol pyšní. Lidé tady pivu a jeho kvalitě rozumí, stejně jako technologii s ním spojené, zajímají se o pivní značky mnohem víc než lidé ostatních kultur jinde na světě,“ uvádí Paolo Lanzarotti.

Ve své předešlé obchodní kariéře působil Paolo Lanzarotti 18 let v ropném a plynárenském průmyslu u společnosti ExxonMobil ve Velké Británii, Itálii, Indii a Francii.

Paolo Lanzarotti je ženatý a má dvě dcery. Hovoří anglicky, italsky a francouzsky.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu